Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Appel - omschrijving op stationsweb

stopplaats Appel

Telegrafische verkorting: App
lijnkmjaar
Nijkerk- Barneveld- Ede5,91903 - 1937
Geopend op 1 dec 1903
Gesloten op 8 aug 1937

treinstation buiten gebruik
Provincie: gelderland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
14 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 10 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Appel

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (9)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Rob Meijer3 jul 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Op de vraag van Henk Bunt het volgende. De Akkerweg loopt van de Zelderseweg naar de kruising Schoenlapperweg/Dusschoterweg. Het kan dus heel goed zijn dat het oostelijke deel van de Akkerweg goed zicht had op de spoorlijn.
andre.oid16 jun 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Kijk eens op http:kaart.cc. Daar kun je historische kaarten vergelijken met satelliet beelden van google. Kies de bonne bladen 1901 en je kunt perfect zien waar de lijn heeft gelegen. Als je een android smartphone hebt kijk dan eens naar Locus en Mytrails. Daarmee kun je deze http://gis.kademo.nl/gs2/wms kaart ook met gps gebruiken door de zogenaamde wms kaart in te stellen.
Antwoord webmaster:
wat een mooie link (hoewel je qua adres denkt, he, wat een rare url). prachtige beelden daar.
Anoniem16 aug 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Er ligt ook nog een spoorrail, daar in het bos in Appel (Appelsche bos). En er was vroeger een kasteel
Antwoord webmaster:
Een keer is genoeg, hoeft niet vier kee r hetzelfde bericht in te sturen, en dan ook nog anoniem
Peter Stitselaar29 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als je vanaf het kruispunt Akkerweg/Schoenlapperweg de zandweg met fietspaadje binnendoor richting Appel neemt lag de spoorlijn precies links langs de weg. Als je goed kijkt is dat aan de begroeiing en de sloten nog te zien. Op een gegeven moment ga je met een bijna haakse bocht naar links en meteen weer naar rechts. Daar ging je over het spoor heen. De spoorlijn ging rechtdoor naar station appel. kruiste even verder de weg, precies waar appelsestraat overgaat in Woudweg. Bij de inrit van Woudweg nr.1.
Antwoord webmaster:
ja ook op google maps kun je het nog goed zien hoe de lijn liep. leuk, want hij is toch al erg lang verdwenen.
Jell en Robin15 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik woon in appel en naast het bos wat eerst het station was. Wij zijn daar net geweest! Er staan nog muren van de stopplaats. Nu is dat een sloot. Waar die muur in ligt. MVG. Jell en Robin
Antwoord webmaster:
wat vreemd dat er nog muren staan. de stopplaats heeft nooit een gebouw gehad. dus waarschijnlijk is het wat anders geweest. heb je misschien een foto van de muur in de slopt?
Huub van Meurs19 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
in het boekje "een eeuw kippenlijn" is te lezen dat er in 1941 een nepstations heeft gestaan, bedoeld om nachtelijke jagers te misleiden
Antwoord webmaster:
he wat leuk, dat wist ik niet. kende het bestaan van nepstations niet eens.
Hans16 jun 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Henk, Marianne heeft helemaal gelijk. Via via kwam ik een website tegen waar je o.a. oude stafkaarten kunt raadplegen. Via deze link kom je bij de stafkaart waarop je het trajekt tussen Nijkerk en Voorthuizen kunt zien liggen. Als je vervolgens naar Googlemaps gaat in satelite view, dan kun je het trajekt makkelijk terugvinden.
Antwoord webmaster:
inderdaad. je moet even door dat eerste scherm heen, waarin om een plaatsnaam gevraagd wordt. vul daar iets niet bestaands in, dan ga je meteen door naar de juiste kaart. die stopplaatsen lagen wel erg dicht bij elkaar zeg.
Marianne Wiegersma30 dec 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
De Nieuwe Voorthuizerweg lijkt inderdaad een logische lokatie maar de spoorweg lag toch een stukje zuidelijker. Hij maakte vlak onder de Nieuwe Voorthuizerweg een bijna haakse bocht richting Appel, en boog dan net ten oosten van Appel weer omhoog richting Nijkerk. De Akkerweg raakte het tracé bijna, nl op het punt waar de Akkerweg en de Schoenlapperweg bij elkaar komen. Op oude topografische kaarten (1:50.000) kun je het hele tracé nog mooi zien liggen.
Antwoord webmaster:
Je hebt helemaal gelijk. Ik zie het nu ook, ik werd afgeleid door de mooie vorm die de voorthuizerweg maakt, die zo mooi lijkt aan te sluiten op de oude spoorbaan. Als ik op google maps bij de appelsestraat en kamersteeg in appel kijk zie ik ook duidelijk een oud spoorlichaam. ten noorden van appel loopt er een hoogspanningslijn overheen. Dank je wel voor de correctie. ik heb het ook op mijn site opgenomen.
Henk Bunt23 aug 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
hoi een vraagje, Ik ben geboren op de Akkerweg in Nijkerk. Een oud buurman (die nog steeds op de Akkerweg woont) heeft me verteld dat vroeger een spoorlijn was geweest, is dit bekent??? Graag zou ik willen weten waar deze spoorlijn heen gaat. Gr Henk Bunt.
Antwoord webmaster:
volgens mij niet hoor. dat ligt veel te zuidelijk ten opzichte van nijkerk en voorthuizen. de nieuwe voorthuizerweg loopt als ik zo op de kaart kijk (maps.google.com) op een beter plek. hij loopt over een lang stuk recht tussen driedorp en voorthuizen, en maakt vlak voor voorthuizen een bocht naar het zuiden. die bocht ligt in het verlengde van de Jan van Galenlaan in voorthuizen, waar nog steeds het oude stationsgebouw staat. dat is dus de juiste locatie.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1929 (17)

Nieuws

150 foto`s geven beeld van eeuw Kippenlijn (18 mei 2001)

Stations in de omgeving

Dusschoten (2,5 km)
Driedorp (2,9 km)
Terschuur (3,5 km)
Voorthuizen (3,9 km)
Barneveld Kruispunt (4,9 km)
Barneveld- Voorthuizen (4,9 km)
Nijkerk (5 km)
Barneveld Noord (5 km)
Hoevelaken (5,1 km)
Slichtenhorst (5,3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/appel