Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Amsterdam Science Park - foto's en omschrijving op stationsweb

station Amsterdam Science Park

Telegrafische verkorting: Assp
lijnkmjaar
Amsterdam- Zutphen5,31874
Geopend op14 dec 2009

treinstation in gebruik
Provincie: noord-holland

stationsgebouw (2009) architect: KCAP Architects&Planners

adres: 

Kruislaan 261
1098SM Amsterdam
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Amsterdam Science Park

29 afbeeldingen

21 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 25 mei 2013 zijn omrand.

2000 (6)
2010 (25)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (15)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
marina3 apr 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Rot station om je fiets te plaatsen! Verder mooi uiterlijk! Mijn fiets is gestolen, had goede sloten, was geen knappe fiets
pieter vander velde18 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als adres van Station Science Park geeft u op Kruisstraat 261. Dit moet zijn Kruislaan 261. Met vriendelijke groet, Pietere van der Velde
Antwoord webmaster:
Ik hehet gewijzigd
irma frederic18 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
wie op wat is nu eigenlijk de ontwerper/architect. Het is heus niet vanzelf best een aardig ding geworden.
Antwoord webmaster:
helaas weet ik het niet, meestal reageren architecten(bureau's) hier zelf wel, omdat ze hun portfolio op mijn site compleet willen houden, dus wie weet komen we het op deze manier een keer te weten.

Dat was inderdaad het geval, zij het op een iets andere manier. Een andere architect mailde om zijn portfolio te updaten, en ik heb hem de vraag voorgelegd. Dit station is van bureau KCAP (dat heb ik er nu ook bijgevoegd).

P. Smelt16 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze halte is op 13 december 2009 geopend en niet op 13 oktober zoals staat vermeld.
Antwoord webmaster:
uiteraard, dank je wel. ik had het zelf nog niet gezien. ik heb het nu veranderd.
Gertjan Stamer20 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
De trappartij naar spoor 1 (richting Diemen) en de perronlift zijn aan de westzijde gemaakt en de wachtruimte en overkapping bevinden zich hier aan de oostzijde (dus boven de Kruislaan). Het gebouw heeft op de ramen Science Park. Tussen trap en lift stond bij opening een muziektent, westelijk ervan een tijdelijke fietsenstalling met alleen grijze klemmen en zuidwaarts staan dan nog directieketen en dat wordt dus de parkeerplaats. Er zijn ook nog fraaie houten banken te bewonderen op dit voorplein. Kruislaan ter plaatse ligt er opgebroken bij mbt afslag voor P, herbestrating van voetpad onder de sporen. Daar is de trap naar spoor 2 richting Amsterdam CS en ook hier lift, wachtruimte gesitueerd aan westzijde en heeft op de ramen het woord Amsterdam staan. Wat wel opvalt aan beide perrons is dat het hekwerk nog niet geheel af is en dat een hoog groen hek weinig zicht heeft op de daarnaast voorbijschuifelende treinen geeft, weinig lol voor treinspotters dus. Perron spoor 2 geheel van perronkeerwanden gemaakt terwijl spoor 1 perron dat maar deels heeft mbt viaduct en steile talud aan die zijde. Al met al een fraaie halte die genoeg bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden en fraai uitzicht over de voetbalvelden van Zeelandia en de Kruislaan. In het westen zien we bij helder weer het Muiderpoortstation met de witte seinhuistoren en in het oosten zien we vaag al station Diemen. Er zal nog wel wat aan het voorplein moeten gebeuren in 2010 (vertraagd door vorst en sneeuw).
Antwoord webmaster:
Wat nu het nut is van het groot schrijven van de plaatsnaam op de buitenzijde van een station ontgaat mij geheel. Helemaal dat Amsterdam zal nuttig zijn voor bezoekers. Goh, dat wisten we nog niet, dat we in Amsterdam zaten. Als ze er op schrijven 'station' weten mensen meteen wat het voor moet stellen.
Richard Troost13 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het is inmiddels geopend en het staat zelfs al op google earth.
Antwoord webmaster:
ok, ik heb het hier op de site ook geopend.
Tom Brouwers17 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik vind het ideaal dat WGM / Science Park straks een station krijgt. Heerlijk als ik daar straks uitstap en binnen no time op het emplacement van Watergraafsmeer ben. Geen gedoe meer met de bus vanaf Amstel of Muiderpoort.
Gertjan Stamer15 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Begin November 2009 bouwt men flink door,vanaf dan zijn al de glazen liftkokers te zieen aan de westzijde onderdoorgang en zo ook al de bijna afgewerkte aparte perronoverkappingen beide zijdes en de zijperrons zijn al flink gevorderd,deels jukkenperron zoals Weidevenne maar dan hier de westelijke en oostelijke eindpunten de normale bouw-keerwanden dus. Voorplein aan de zuidzijde nog niet geheel klaar want daar staan de directieketen. Eind November gaat er weer een weekend werken(geen treinen dus)en dan verdere afbouw....
Gertjan Stamer3 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Laatste weekend van September 2009 de betonplatenperrons gezet aan zuidzijde en ook noordzijde is vrijwel af,nu nog de liften,trappartijen en de overkapping...
Gertjan Stamer4 jul 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
In't weekend van 4 en 5 Juli 2009 zijn de perronkeerwanden geplaatst en tevens damwanden geslagen voor de liftpartijen e.d.Dat dit geheel in December gaat draaien is nu wel zo klaar als een klontje...jammer dat de populieren aan sportveldzijde zijn verwijderd,hier komt parkeerplaats en fietsenstalling.Tunnel onder het nabijgelegen emplacement zal ook worden aangepast ivm trappartijene en liftschachten...wordt vervolgd...
samer2 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
die stations komen vast zo dicht bij elkaar nu dat mogelijk wordt dankzij de nieuwe sprinters.
Björn Lammers12 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Science Park (de nieuwe naam voor Watergraafsmeer) is onderdeel van BOR/Regionet; hierbij is bewust gekozen voor veel nieuwe stations op korte afstanden, waarover frequent metro-achtige treinen moeten gaan rijden (vergelijk Randstadrail en Randstadspoor). De afstanden zijn oo niet heel anders dan op de lijn naar Utrecht (Muiderpoort, Amstel, Duivendrecht, Bijlmer, Holendrecht en Abcoude liggen steeds op zo'n 2 km van elkaar). Ook in Utrecht wordt het straks druk met Maarssen, Utrecht Zuilen, Centraal, Vaartsche Rijn, Lunetten, Houten en Houten Castellum.
Arjan Krabbenbos11 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is dat wel zonodig een extra halte op kruipafstand van de stations Muiderpoort en Diemen? Waarom gaan we alle perrons van alle stations niet gewoon met elkaar verbinden? Kunnen we ongestoord en in alle rust onze halteplaats vinden, na afloop van een heerlijke wandeling of fietstocht, vooral als er twee stations verwijderd zijn op minder dan een kilometer afstand. Soms heb ik zo"n idee dat we doorslaan en dat iedere stopper bij elke lantaarnpaal of grasspriet moet stoppen. Maar ik denk dat Diemen gesloten gaat worden of toch niet?
Antwoord webmaster:
ik denk niet dat ze dan diemen gaan sluiten. maar het zit inderdaad wel erg dicht op elkaar.
Gertjan Stamer1 feb 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Werk aan het spoor-folder 2 Feb-8 Feb.week 6 dus heet deze nieuwe halte al Amsterdam Science Park,de naam Watergraafsmeer is dus niet meer ?
Björn Lammers8 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Uit een nieuwsbericht van het projectbureau Zuidoostlob van Amsterdam haal ik dat de voorbereidingen voor de bouw volgende maand van start gaan en dat het station inderdaad in december 2009 geopend wordt.
Antwoord webmaster:
dank je wel. ik zal de datum erbij zetten. oh die stond er al.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Opening station Amsterdam Science Park (1 dec 2009)
Komst van treinstation Amsterdam Watergraafsmeer nog onzeker (1 nov 2006)
Noorden Randstad krijgt acht nieuwe stations (11 jul 2006)
Vragen van het lid Van Hijum (CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over het realiseren van het station Watergraafsmeer. (15 jul 2005)
Geen trein Science Park : NS zien weinig heil in station Watergraafsmeer en zijn niet van plan er te stoppen (3 feb 2005)

Ouder nieuws over Amsterdam Science Park

Stations in de omgeving

Diemen (800 m)
Diemen Zuid (1,5 km)
Duivendrecht I (3 km)
Duivendrecht (3,1 km)
Amsterdam Arena (3,2 km)
Amsterdam Holendrecht (3,3 km)
Amsterdam Bijlmer ArenA (3,5 km)
Amsterdam Muiderpoort (3,8 km)
Amsterdam Amstel (3,9 km)
Sint Anthoniedijk (4,2 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/amsterdamwatergraafsmeer