Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Amsterdam Holendrecht - foto's en omschrijving op stationsweb

station Amsterdam Holendrecht

Telegrafische verkorting: Ashd
lijnkmjaar
Amsterdam- Utrecht- Arnhem7,71843
Geopend op14 dec 2008

treinstation in gebruik
Provincie: noord-holland

Stationsgebouw (2008) architect: I. Veeger

adres: 

Holendrechterdreef
1105AZ Amsterdam
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
16 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 5,3 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Amsterdam Holendrecht

24 afbeeldingen

17 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 10 feb 2013 zijn omrand.

2000 (15)
2010 (16)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (30)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
evert van bunnik19 dec 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ja! Er is gelijkstraats een busstation van GVB Amsterdam. Station ligt tevens op loopafstand van het AMC.
J. Vialle7 jun 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is het mogelijk, om bij het station met een touringcar te komen, om daar passagiers op te halen en te brengen?
Antwoord webmaster:
geen idee ik ben er niet bekend. kijk op google maps ofzo.
c v d broek9 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
1 hoe kan ik van holendrecht naar amsterdam centraal reizen 2 Heeft holendrecht een uitgang? Dit i.v.m het ophalen door een persoon die met auto komt.
Antwoord webmaster:
1. voor reisinformatie moet je op de site van de ns zijn. 2. maar als station holendrecht geen uitgang zou hebben... wat heb je er dan aan?
Gertjan Stamer27 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
De omgeving van deze overkappingsloze treinhalte is nog lang niet af-aan zuidzijde hele omgeving op de kop en nieuw busplein en extra parkeerplaatsen in aanleg(December 2009).Trappartijen aan de westzijde eindelijk gereed in najaar 2009,het is nog steeds kleine armoe om op de trein te wachten in die opgepimpte busabri's op de perrons...mooiweerhalte dus!
Arjan Krabbenbos8 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Afgelopen december 2008 zijn er twee niet volledige stations t.w Holendrecht en Sloterdijk ( Hemboog) open gegaan. Is het nu een trend om halfafgebouwde stations zonder enige beschutting open te stellen of is dit een vergissing van NS en Pro Rail? Kijk maar naar het nieuwe perron van Breda, waar door verbouwingen reizigers geconfronteerd worden op een koud en bij neerslag op een nat en glad perron. Moet er straks nog om geroepen worden: Dames en heren Vergeet uw paraplu niet na hetverlaten van deze trein, want er bevindt zich boven u een nog niet gereedzijnde perronkap of nog geheel geen perronkap!!! Te gek voor woorden toch en bepaald niet stimulerend om het OV te nemen, als alles vertraagd is en nog niet geheel af is.Hopelijk komt het de komende jaren wel weer goed als er weer halten vernieuwd worden of nieuw geopend worden.
Antwoord webmaster:
Je kunt overal wel over klagen. Als het station later zou zijn geopend was het ook niet goed geweest. Als ik de keuze heb tussen een station dat nog niet af is, maar waar je wel uit kunt stappen of een station waar de trein in sneltrein vaart aan voorbij raast, waar alles gereed is alleen de overkapping niet, zou ik voor dat eerste opteren. die overkapping zal er wel een keer komen. er zijn ook genoeg haltes waar in het geheel geen overkapping is en er ook nooit zal komen. als je de hele reis droog wilt zitten, tja daar hebben ze de auto voor, toch?
Björn Lammers11 jan 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het openingsfeestje voor Holendrecht, Sloterdijk Hemboog en Krommenie-Assendelft was op 12 december te Krommenie-Assendelft. Zie bijvoorbeeld deze site
Antwoord webmaster:
dank je wel. dat wist ik niet.
anoniem10 jan 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo Per welke datum was station Holendrecht voor het eerst gebruikt, en zal er een openingsfeest worden gehouden voor dit station? Daag
Antwoord webmaster:
dat staat op de pagina van holendrecht genoemd: 14 december 2008. volgens mij komt er geen feestje meer.
maarten21 dec 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is het station Holendrecht al klaar voor gebruik en of al geopend?? of nog niet geopend en wanneer gaat dit station dan in gebruik genomen worden? grt.maarten
Antwoord webmaster:
nee het is al in gebruik. Ik had er inderdaad nog gepland treinstation bij staan, dat heb ik nu verbeterd.
Gertjan Stamer19 dec 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Amsterdam Holendrecht ligt op plm km-7,7 en is afgekort tot Ashd. Overdekte fietskluizen en fietsklemmen,fraaie liftpartijen,overkapping moet nog komen (Mei 2009?)
Antwoord webmaster:
ik heb de afkorting en de kilometrering toegevoegd. dank je wel
Pim Joosten25 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Er komt geen gezamenlijke overkapping van het metrostation en het NS-station. Op het metro-station komt een nieuwe overkapping in het kader van de renovatie van de gehele Amsterdamse metro. De overkapping van het NS-station is volgens de borden bij het bouwterrein pas gereed in mei 2009, terwijl het station in december 2008 open gaat.
Björn Lammers28 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik neem aan dat de sloop gestart is om een gezamelijke kap voor metro- en treinstation te kunnen bouwen, vandaar dat ik het hier meldde ;-)
Antwoord webmaster:
inderdaad, daarom vond ik het ook al interessant. dank voor je opmerkzaamheid.
Björn Lammers27 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik zag van de week ook dat de kap van het metrostation deels gesloopt is.
Antwoord webmaster:
ok, het gaat mij meer om het treinstation, maar dit is ook interessant om te weten.
nico16 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op dit moment (sept 2008) word er volop gewerkt door de aannemer Ballast Nedam aan dit station. In de nacht zijn inmiddels grote vakwerkliggers geplaatst tussen de viadukten. De reeds in een eerdere fase geplaatste perrons worden doorgetrokken over de viadukten. Naar alle verluid moet er vanaf de nieuwe dienstregeling in december as gebruik gemaakt kunnen worden van dit station.
Björn Lammers25 apr 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nou lennart, daar zou ik maar niet op rekenen. Kijk maar eens naar mijn vorige bericht...
lennart23 apr 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Voor mij wordt het een mooie aanwinst! Kan ik vanaf december (hopelijk) de trein pakken vanaf zuid naar holendrecht. Scheelt me een overvolle metro en een overstap minder.
Roel15 apr 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
over korte afstanden gesproken.. de stations op de IJmuiderlijn lagen nog dichter bij elkaar. En wat dacht je van Hoek van holland haven en strand, zolang er mensen zijn die er behoefte aan hebben komt er een station.
Björn Lammers17 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nou, die verbinding met Zuid zou ik niet te hard op rekenen, de 7400 Amsterdam Zuid - Rhenen wordt volgend jaar ingekort tot Breukelen. Dus alleen bediend door de treinen Rotterdam - Amsterdam en mogelijk in de spits door treinen Amsterdam Centraal - Veenendaal Centrum (17400).
Tijl16 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
De metro tussen duivendrecht <-> bijlmer <-> holendrecht zit 's ochtends regelmatig zo vol dat er niemand meer bij kan. Dit is een heel logische manier om daar wat aan te doen, want Holendrecht wordt op deze manier per trein bereikbaar vanaf A'dam-Zuid (jammer genoeg niet Schiphol), Alkmaar/A'dam-Sloterdijk/-Centraal, Utrecht en Woerden/Gouda. Het onlast dus niet alleen de metro, het zal voor veel studenten en forenzen ook nog eens 1 overstap minder betekenen.
Bas3 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze halte krijgt alleen een perron aan de binnensporen en wordt dus alleen bediend door de stoptreinen.
Nynke3 jun 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik vraag me af eigenlijk hoeveel mensen hier gebruik van zullen maken.. Studenten (Die bij Holendrecht er uit moeten ivm HVA en UVA) die vanaf utrecht komen, zullen niet zo snel een stoptrein richting A'dam pakken.. En ik denk niet dat de intercity's die nu vanaf utrecht op Bijlmer en de ander 2 die op Amstel stoppen, nog een extra stop zouden maken op Holendrecht.. Zou met die naar Amstel gaat wel kunnen, maar ben benieuwd.. Want ik kom iedere dag vanuit den bosch en ik ga gewoon geen stoptrein vanaf utrecht pakken, die treinen zitten totaal niet comfortabel en je bent sneller met de trein door naar Amstel en dan met de metro terug, dan dat je met de stoptrein zal gaan. Hopelijk zijn ze dus een beetje slim met de dienstregeling en laten ze iig de intercity die vanuit utrecht naar Amstel gaat, stoppen op holendrecht, puur voor alle studenten.
Björn Lammers18 mei 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens de planning van ProRail van februari is Holendrecht vierde kwartaal 2008 gereed; zou dus met de dienstregeling 2009 bediend gaan worden.
milco17 mei 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
wanneer ongeveer wordt dit TREINstation geopend???
Antwoord webmaster:
geen idee, maar ik denk dat dat nog wel even kan duren.
Danny3 apr 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Perrons in ruwbouw gesignaleerd. De bovenleidingsportalen bij (metro)station Holendrecht waren reeds aangepast om rekening te houden met dit station. Weet niet wanneer dit station er precies gaat komen. Maar de voorbereidingen staan er in ieder geval al.
Björn15 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Holendrecht-Bijlmer is verder dan Bijlmer Duivendrecht en ongeveer even ver uit elkaar als de Almeerder stations, of bijvoorbeeld Veenendaal Centrum en Veenendaal West. Soest Zuid, Soest en Soestdijk liggen nog dichter op elkaar. Het voordeel van Holendrecht als treinstation is dat je vanuit Utrecht niet meer "terug" hoeft te reizen vanaf Bijlmer.
milco11 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
hoelang zal t rijden zijn voor de trein van holendercht naar bijlmer ArenA? ik denk 2 minuten
Antwoord webmaster:
weet ik niet, maar zo iets zal het denk ik zijn.
wesley van der meulen5 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nou van mij mag het station er wel komen. ik woon zelf ook in holendrecht en het begint inderdaad met die universiteit en de woninguitbreiding aardig druk te worden. overigens zit de metro (met name in de spits) overvol. en wie wil er nou niet een overstap minder
milco22 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
dit station is toch veel te dicht bij bijlmer arena misschien net 1 minuut maar rijden dat hebben ze nergens in nederland 1 keer in duitsland (wat ik eens gezien heb)
Antwoord webmaster:
ach, wel op meer plaatsen. vroeger had je doetinchem west, dat lag echt op een steenworp afstand van doetinchem. en geerdijk ligt ook nogal dicht bij vroomshoop (en is bovendien een gat van niks). als er maar genoeg mensen zijn die er willen uitstappen.
Nynke12 jul 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Aan astrid.. Ben het opzich met je eens, maar denk eens aan de Hogeschool Van Amsterdam die bij holendrecht zit, naast het AMC.. Iedere dag al die studenten, waar ik er volgend jaar 1 van ben.. Ik wet niet hoe druk het nu in de metro is, en dan is een trein misschien makkelijker.
Astrid de Wolf8 mei 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een treinstation Holendrecht is m.i. totaal overbodig, hebben een metroverbinding met Centraal Station en Sloterdijkstation/Isolatorweg en bovendien diverse busverbindingen naar Amsterdam Oost. Bezoekers voor het AMC, kunnen vanuit alle delen van Nederland via de bestaande stations CS, Amstel, Duivendrecht, Sloterdijk op de bestaande manier, dus metro 50 en 54 het ziekenhuis bereiken, ergo een trein van NS totaal overbodig!!!
PT5 mrt 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Voorlopige planning ProRail voor 2008, uitsluitend in het kader van Regionet. Er is al een metrostation.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Vernieuwd station Sloterdijk geopend (15 dec 2008)
Nieuwe dienstregeling NS gaat in (14 dec 2008)
Nieuwe dienstregeling NS van start (14 dec 2008)
Noorden Randstad krijgt acht nieuwe stations (11 jul 2006)
Amsterdam maakt station Watergraafsmeer onderdeel van Regionet, de NS blijven sceptisch (4 feb 2005)

Ouder nieuws over Amsterdam Holendrecht

Stations in de omgeving

Amsterdam Bijlmer ArenA (500 m)
Amsterdam Arena (1,7 km)
Duivendrecht (1,9 km)
Diemen Zuid (2,1 km)
Duivendrecht I (2,4 km)
Amsterdam Science Park (3,3 km)
Diemen (3,9 km)
Amsterdam Amstel (4,6 km)
Abcoude (4,6 km)
Amsterdam RAI (5,3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/amsterdamholendrecht