Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Almere Oostvaarders - foto's en omschrijving op stationsweb

station Almere Oostvaarders

Telegrafische verkorting: Almo
lijnkmjaar
Weesp- Lelystad21,8961988
Geopend op12 dec 2004

treinstation in gebruik
Provincie: flevoland

stationsgebouw (2005)

adres: 

Laan der VOC 100
1335RT Almere
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Almere Oostvaarders

8 afbeeldingen

15 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 20 jan 2013 zijn omrand.

2000 (7)
2010 (9)

In het verleden ook wel "Almere Spook" genoemd. Het is zijn bestaan al in 1988 in ruwbouw begonnen. De werknaam ten tijde van de aanleg van de Flevolijn was Almere 5, zoals alle Almeerse stations alleen een werknaam hadden. Almere 5 werd bij de ingebruikname van de Flevolijn Almere Buiten Oost gedoopt (bij gebrek aan beter.

Het lag eerst midden in de wei- en akkerbouwlanden. Nu liggen de perrons deels op een groot viaduct (de standaard van de andere stations) waaronder een onderdoorgang voor de weg past, maar ook plaatskaarten en dergelijke. Er lagen (en liggen) dus ook trappen in ruwbouw naar beneden, maar beneden was verder helemaal niets. Een ideale schuil-, woon- of verblijfplaats voor mensen zonder zoiets.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (19)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Christian 3 nov 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
HOIHOI, Ik wilde vragen of dat stationsDAK er al is??? Ik ben er godverdomme klaar mee
Rik19 apr 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station zou er bijna niet komen. Er werden wegens bezuinigingen van de 10 of 12 stations die er zouden komen maar 2 gerealiseerd. Het Oostvaarders station moest worden aangepast wegens onvoldoende licht doorgang. Vandaar dat deze later open ging dan gepland. De overkapping is weg bezuinigd met de belofte dat deze er later alsnog zou komen. Het heeft niet alleen betrekking op de reizigers, maar ook op de woningen aan het spoor. Stilstaande treinen, deuren die open en dicht gaan, piepjes, omroep berichten die zelfs om half 5 's ochtends kunnen beginnen, elektromotoren van stilstaande treinen omdat het een begin punt en overslag station is. Een ander punt is dat het gebied bijna uitontwikkeld is en dat de spoorlijn dat bijna ook is, dus er heeft een behoorlijke schaalsprong plaatsgevonden. HET DAK MOET ER GEWOON KOMEN!
D de Haan30 mrt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
In het verhaal hierboven: "het heeft trouwens lang gedreigd dat Muziekwijk als Buiten West in dienst zou komen ;-)." Dat kan ik me niet voorstellen aangezien Muziekwijk niet in Almere Buiten, maar in Almere Stad ligt. Misschien dan 'Almere Stad west'?
Antwoord webmaster:
geen idee waar ik dat vandaan had. ik zal de zin weghaln.
Lesley De Vries28 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
@JOOP: je hebt gelijk, ze hadden maar een bepaalt buget van het rijk en europa om het hele stations gebied te doen zo hebben ze een enorm busstation gebouwt voor de 3 bus lijnen die daar komen,de onderdoorgang verdiept wat niet nodig was; en als gevolg van de verdieping is bij ernstige regenval het station niet berikbaar voor de bus en kan je de lft niet ebuiken geen kaartjes kopen en is er maar 1 trap per perron beschikbaar als je door een leuke plas loopt. dure tegels nieuwe bestrating op het perron en tja toen was e dus geen geld meer voor de overkapping die er wel og steeds moet komen want het washet oorsrongkelijke plan
Joop10 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik weet waarom dit station geen dak/overkapping heeft: HET GELD WAS OP!
Antwoord webmaster:
het is ook wel een erg groot station om te overkappen. dat zijn ze volgens mij nooit van plan geweest. een schuilhokje is voldoende bescherming tegen de regen.
Lesley de Vries19 apr 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik kan me nog herinneren dat ik als klein jongetje van acht over het hek klom en het perron op liep met een paar vrienden. op de middelste 2 sporen kwam er dan een trein aan waar 3 mannen uitstappte die ons weg stuurde door het hek open temaken en ging ergens in een hokje zitten en kwmen er later weer uit waarnaar de trein terug naar almere buiten reed.
Emiel Maigoda6 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
De ruwbouw van "Almere 5", daarna door het leven als Almere Buiten Oost (verkorting Amlbo), was al in de zomer van 1987 klaar. In tegenstelling tot wat hierboven als jaartal wordt aangegeven: 1988. Dat was alleen het jaartal waarin de lijn naar Lelystad is open gegaan. Maar de ruwbouw was toen allang klaar. Vanaf Almere Buiten, in de zomer van 1987 het eindpunt, was de ruwbouw van Oostvaarders redelijk goed zichtbaar. Mede omdat de hele omgeving van Almere Buiten op dat moment nog een grote zandbak was. Als het goed is, heb ik nog ergens dia's liggen, al vrees ik dat de kwaliteit niet al te best zal zijn. Groetjes, Emiel Maigoda
Antwoord webmaster:
Als je die dia's zou willen inscannen en opsturen heel graag. de kwaliteit geeft dan niet zo, ze zullen erg interessant zijn voor mijn site.
Arjan Krabbenbos22 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station krijgt vanaf december 2009 een slechtere verbinding ( vergelijk dit maar met Maarn): Je moet het merendeels omreizen via Almere Buiten als men van of naar Lelystad wilt gaan reizen en de semi IC trein van en naar Utrecht gaat dan vanaf dat moment starten/eindigen op Almere Centrum.Ben benieuwd naar de opening van de Hanzelijn in 2012.
Antwoord webmaster:
moet je voor de gein eens de reis van veenendaal- de klomp naar maarn in de reisplanner voeren. vroeger gewoon met het stoptreintje een station verder. nu helemaal via utrecht.
Gertjan Stamer27 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Maart/April 2004 plaatsing van zeer grote informatieborden aan beide zijdes,grappig om te lezen dat de dichtbij geplaatstte ANWB fietsborden nog steed Almere Buiten Oost aangeven. De nieuwbouw gaat vooraf door slopen van de geknikte trappartijen eilandperrons,dat worden dus trappen met pauzes erin(plateau),knikvormige trappartij aan oostzijde volledig gesloopt en een fraaie muur voorgezet. 2 grote gaten in beide eilandperrons tbv liftschachten.Vanaf opening 18-12-2004 bouwt men verder aan details zoals meer kaartautomaten,fraaie overdekte fietsklemmen en veel parkeerruimte voor auto's,zeer ruim opgezet bussatation nabij de sporthal/Indische Buurt.Apart te melden is gigantische wateroverlast op 16 Augustus 2006,busbaan onbruikbaar en ook trappen en liften staan tot aan de enkels onder water(tussen 1800-2400)en treinen stoppen niet meer hier maar Almere Buiten.De `17e Augustus is er weer uitstap/instap,het water is weer weggezakt/weggepompt.
anoniem16 jun 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het begint eigenlijk weer Almere Spook/Almere Onkruid te worden. Er stapt bijna nooit iemand en en het perron staat vol met onkruid.
Dennis Roelevink21 sep 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat grappig. Wist niet dat Almere Oostvaarders in ruwbouw al aanwezig was. Zijn daar foto's van? Almere Oostvaarders was/is dus hetzelfde als het huidige Lelystad Zuid. Wat nu ook in ruwbouw aanwezig is. Alleen Almere timmert beter aan de weg dan Lelystad.
Bert17 apr 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Opmerking bij voormalig Alm5. In de spoorkezen taal heeft het tot de opening altijd Almere 5 geheten. De plaat is vrijwel vanaf de opening aktief geweest voor rangeren, opstellen en kopmaken, ook heb ik diverse ongewenste passagiers(zonder geldig vvb)laten uitstappen op deze officiele halte :=) lopen naar Almb duurde maar een half uur tot drie kwartier. De onderbouw is wel bezocht door jeugd, maar zelden of nooit door daklozen(zie boven, de afstand)De jeugd had er bepaalde ontmoetingen, gezien de rubberwaren en literatuur die ik vond. Almere 5 is in tegenstelling tot Almm en Almb een station (wissel mogelijkheden) en geen halte aan de vrije baan en gezien de structuur gelijk aan almere centraal. (leuke anekdote voor Alm, vanaf de opening tot driemaanden daarna hebben er beneden "strekbussen" gereden volgens de pictogrammen i.p.v. Streekbussen.)
milco19 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
almere oostvaarders, amersfoort vathorst, zandvoort en haarlem spaarnwoude hebben geen overkapping of dak zoals bijv. almere buiten. zijn er meer stations met geen dak of overkapping zo ja, welke
Antwoord webmaster:
hallo zeg, dat zijn er toch nog al veel, bijna geen enkel station heeft een overkapping.
Christian18 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik woon erg dichtbij Oostvaarders, ik vind het station erg mooi, maar er is een fout, het heeft geen stationsDAk, net zoals me vriend milco op deze website zei,waarom eigenlijk niet? groeten Christian
Antwoord webmaster:
geen idee, ik heb het niet gebouwd, iemand anders die het weet. Ik dacht al dat je een vriend van Milco was, je laat ook je e-mailadres niet achter ;-)
milco18 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik ( en christian ook) vinden dit een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel mooi station. dit is een spuerstation. het ziet er ook erg nieuw uit. p.s. bij berichten van anderen zie ik ook geen e-mailadres. dus wij zijn niet de enigen.
Antwoord webmaster:
als je op de meeste namen van anderen klikt zie je hun e-mail adres, de namen zijn dan rood gekleurd.
milco6 nov 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
jammer dat het geen stationsDAK heeft dan kun je als het regent en je staat op de trein te wachten schuilen
Heimen Stoffels27 dec 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Sinds 12 december 2004 is dit station in gebruik. Op 18 december was de uitgestelde officële opening, welke eigenlijk op 12 december zou zijn.
Piet21 dec 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
bericht : Station Almere Oostvaarders feestelijk geopend
Antoon van Mil8 dec 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Kaartverkoopcapaciteit: - 2 x E2000-kaartverkoopautomaat; - 1 x B8060-kaartverkoopautomaat.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Station Oostvaarders opnieuw geplaagd door probleemlift (12 apr 2007)
Station Almere Oostvaarders feestelijk geopend (18 dec 2004)
NS kleedt de dienstregeling verder uit (10 mrt 2004)
Antwoord minister De Boer op Motie Van Haersma Buma (26 mei 2003)

Stations in de omgeving

Almere Buiten (4,6 km)
Almere Parkwijk (7,6 km)
Almere Centrum (9 km)
Almere Muziekwijk (11 km)
Almere Poort (12,1 km)
Lelystad Zuid (13,7 km)
Lelystad Centrum (13,7 km)
Almere Strand (14 km)
Naarden- Bussum (19,7 km)
Heerenstraat (20,1 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/almereoostvaarder