home | zoeken | spoorkaart | spoorlijnen tijdlijn | typen stations | reisplanner | nieuws | agenda | te koop | bronnen | links | literatuur | FAQ | contact | gastenboek | inloggen | overig | © disclaimer

stopplaats Koegras - foto's en omschrijving op stationsweb

stopplaats Koegras

Telegrafische verkorting: Kgs
lijnkmjaar
Amsterdam- Den Helder (Nieuwediep)7,2171865
Geopend op28 feb 1867
Gesloten op1 jan 1878
Heropend op1 mei 1900
Gesloten op15 mei 1938
Heropend op6 dec 1943
Gesloten op5 nov 1945

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-holland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 5,5 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Koegras

3 afbeeldingen

3 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 12 sep 2011 zijn omrand.

1900 (1)
1910 (1)
1950 (1)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (5)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Dick Visser25 feb 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik heb een vraag die niet direct op het station betrekking heeft, maar wel over Koegras. mijn overgrootmoeder is in Koegras geboren. net als haar andere 3 broers en 7 zusters. het waren kinderen van Gerrit Jonker (Eenigenburg) en Antje Paarlberg(Krabbendam) die daar hebben gewoond van 1850 tot 1874. nu ben ik zo benieuwd , waar ze hebben gewoond en of daar nog foto's van zijn van de desbetreffende boerderij. Haar vader Jan Paarlberg huurde deze boerderij van ???? en in ieder geval liep de spoorlijn door het bijbehorende land heen. dat is alles wat ik weet. misschien heeft iemand een antwoord op mijn vraag. dit alles ivm familie stamboom enz enz. Koegras wordt altijd genoemd, maar niemand heeft afbeeldingen oid van de desbetreffende plek. in spanning wacht ik een berichtje af. Dick Visser
Antwoord webmaster:
ik heb helemaal geen idee. weet alleen een beetje van het station daar houdt het bij mij op.
Han Lefering17 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op verzoek van de cst Hdr heer A. Gouda heeft het hoofdkantoor toestemming gegeven op zondag voor evacue's de trein die om 8.30 aankomt in Hdr te laten stoppen te Koegras en Breezand. Dit geldt ook voor de trein die om 19.32 vertrekt uit Hdr. Bron Helderse krant 7 maart 1941.
WiLLem C.Wulffele21 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vlak voor de 2e WO zijn wij in het spoorhuis halte koegras komen wonen.De trein reed vlak langs het huis voorbij. Zover ik weet heeft de trein daar altijd gestopt. In de herfst en de winter ging ik altijd een emmertje kolen halen bij de loc. Als je je oor op de rails hield kon je de trein al van ver aan horen komenen soms legden wij een cent op de rails die dan helemaal plat werd gereden. Vlak naast ons huis in de tuin hadden de Duitsers een bunker gebouwd. Op 24 februri 1945 werd een bombardement op de spoorbrug uitgevoerd door de Engelsen. De brug bleef intact maar ons huis werd gedeeltelijk verwoest doordat er twee bommen vlak naast ons huis vielen. De woning was onbewoonbaar geworden,gelukkig waren er geen slachtoffers te betreuren. Mijn broer,zus en moeder waren in het huis aanwezig tijdens het bombardement terwijl ik buiten naar de vliegtuigen stond te kijken. Hierna betrokken wij een kippenboet bij de boerderij van Krouwel een paar 100 meter verderop waar wij tot '46 hebben gewoond. Het huis heeft nog een tijd leeg gestaan en is nog een keer doorzeefd met granaten. Een duitse auto was voor het huis stil blijven staan voor een aanval van een vliegtuig.Hierbij werd de duitse chauffeur die onder de auto was gekropen aan zijn oor verwond.
Antwoord webmaster:
wat leuk, weer een oud bewoner van een verdwenen stationsgebouw. Heb je misschien nog foto┬┤s uit die periode die je zou kunnen inscannen? het is altijd leuk om onbekend materiaal te krijgen
Peter Collet Den Helder9 aug 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bij deze halte stond woning 6(km;7,166) langs de Helderscheweg naar Alkmaar(nu N9) en is kort na de 2e wereldoorlog gesloopt.Naast de halte lag de draaibrug over het Noordhollandskanaal, nu ophaalbrug, terwijl aan de overzijde van het kanaal de 3- dubbele brugwachterswoning stond welke omstreeks 1970 zijn gesloopt.woningen zijn hier dus niet meer te vinden.
Tjalling Halbertsma3 jul 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Anecdote: De boemeltreinen van Alkmaar naar den Helder stopten onderweg tienmaal. Aangeland bij het voorlaatste station Koegras riep de bij de halte langs de trein lopende conducteur, die moest toezien op het sluiten van de coup├ędeuren, de stationsnaam af: "Koegras, sneltrein naar den Helder".

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1929 (15)

Stations in de omgeving

Den Helder Zuid (1,4 km)
Den Helder (3,9 km)
Breezand (4,2 km)
Anna Paulowna (6,5 km)
Oostpolder (8,8 km)
Oudesluis (9,8 km)
Schagen (15,3 km)
Schagerwaard (16,8 km)
Zijdewind (20,2 km)
Noord Scharwoude (22,9 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/koegras