home | zoeken | spoorkaart | spoorlijnen tijdlijn | typen stations | reisplanner | nieuws | agenda | te koop | bronnen | links | literatuur | FAQ | contact | gastenboek | inloggen | overig | © disclaimer

station Heerlen Woonboulevard - foto's en omschrijving op stationsweb

station Heerlen Woonboulevard

Telegrafische verkorting: Hrlw
lijnkmjaar
Heerlen- Schin op Geul0,41915
Geopend op13 jun 2010

treinstation in gebruik
Provincie: limburg

perron (2009)

adres: 

In de Cramer 58
6411RS Heerlen
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
12 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6,8 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Heerlen Woonboulevard

28 afbeeldingen

28 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 3 feb 2014 zijn omrand.

2010 (31)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (25)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Coen Vijge10 mei 2023
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Het is een beetje stil hier op deze prachtige site. Maar ondanks dat toch een poging. (Excuses aan de webmaster, het is een beetje buiten de doelstelling van deze site). Kan iemand mij vertellen welk genie de naam 'Heerlen Woonboulevard' heeft bedacht/voorgesteld/goedgekeurd. (Het is mijnsinziens een van de stationsnamen die beslist gaat veranderen (of is dat intussen al gebeurd?)). Met dank voor een antwoord.
R. Vonken10 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Warr kunnen deze fietskluizen gehuurd worden Veolia stuurt mij naar de NS en de NS stuurt me naar Veolia?
Antwoord webmaster:
Ik heb gegevens van ns gekregen waar je kunt huren:
U kunt NS Fiets bereiken op telefoonnummer 0900 - 34 87 55 (€ 0,20 per minuut) op werkdagen tussen 09.00 uur en 16:00 uur. U kunt NS Fiets ook per e-mail benaderen. Het adres is: fietskluis@ns.nl

eerdere reactie was:
en ik weet het ook niet, en ik denk ad van vugt ook niet. wel raar zeg! het is wel een zootje bij de ns zeg! ik word verwezen naar ns.nl/fietskluis, maar die site komt weer terug op de informatie over fietskluizen huren, waar bij aanmelden weer een verwijzing (geen link, dat is ook erg handig) staat naar www.ns.nl/fietskluis. gevalletje kastje muur.

H.Teeken-Goris2 feb 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
dankzij de foto's op deze website heb ik de plaats van het station woonboulevard heerlen kunnen bepalen. dank en vriendelijke groet
Antwoord webmaster:
graag gedaan.
H.Teeken-Goris30 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
A'.u.b. het adres van station woonboulevard heerlen. alvast dank.
Antwoord webmaster:
Alle straten in die wijk heten ´In de Cramer´, wat het huisnummer dat het dichtst in de buurt komt is weet ik niet.
Gertjan Stamer28 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Website www.limburgreporter.nl heeft een fotogalerie van feestelijke opening zondag 27 Juni 2010,inclusief goedogende dames van Veolia,zeer kleurrijke parasols op voorplein en allerlei andere leuke dingen/kinderspul.Veolia doet er wel veel moeite voor getuige feest en reclame,zie ook hun website.Was er trouwens zelf niet bij,google alert voorziet mij volop van info,bij deze gedeeld.
Ad van Vugt27 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De afkorting is HRLW
Antwoord webmaster:
dank ik heb het er inmiddels bij gezet.
Björn Lammers26 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hrlw. De verkorting is altijd op te vragen via de actuele vertrektijden op m.ns.nl; als je dan de volledige naam invult krijg je de verkorting bij het antwoord.
Smelt18 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Weet iemand al wat de stationsafkorting is geworden? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Antwoord webmaster:
ik niet maar wellicht een van de bezoekers
Ad van Vugt13 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Er staan 4 fietskluizen die gehuurd kunnen worden. Teven aan groot aantal fietsrekken. De halte is op zondag 13 mei in de landelijke dienstregeling opgenomen.
Gertjan Stamer13 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Was er even op zondag 13 Juni 2010,de eerste dag dat Veolia de stoptrein tuusen Kerkrade en Randwyck laat stoppen...de spoorbrug heeft kilometerering 0,5-dan zijn de perrons/halte dus KM 0,4(per abuis 0,3 vermeld,sorry).Opvallend aan de westzijde is de trappartij die tussen de geknikte hellingbaan en het hoge perron in is gepast,ook aan deze zijde op straatniveau een kaartautomaat,gele vertrekstaat en perronnaambord!aan kopse eind perron hangt spandoek-Feestelijke opening zondag 27 Juni/koopzondag,dit spandoek hangt ook aan de oostzijde.Westzijde heeft wel inrit voor parkeerplaatsen maar ze zijn bij opening nog niet aangelegd! Op naar de westzijde,daar zien we de overkapte fietkluizen en fietsklemmen,enekele parkeerplaatsen,klein plein en de bushalte.Trap naar boven kruist haaks de geknikte lange hellingbaan en halverweg die klim aan beton bevestigd een plaquette(wie er allemaal hebben meebetaald enz).Abri's op perrons zijn lekker groot en ruim voorzien van de welbekende zitbanken,ook elders op perrons genoeg zitruimte.Al met al een fraai stukje betonwerk van Duitse makelij...gelijk aan Eygelshoven Markt en Heerlen de Kissel.
Antwoord webmaster:
heb de kilometereing verbeterd. heb je nog foto's gemaakt?
Guest21 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
@ Leo; Is het niet handiger om vanuit Nuth te fietsen naar Valkenburg en je fiets daar te zetten om vervolgens de trein te pakken naar Maastricht?
Ad van Vugt8 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De halte wordt op 3 juni door minister Eurlings geopend. Vanaf zondag 13 juni halteren er treinen van Veolia. Er worden 4 fietskluizen geplaatst en een aantal fietsrekken. Ook deze halte wordt gebouwd volgens het zelfde stysteem als de haltes Heerlen de Kissel en Eygelshoven Markt.
leo26 apr 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bestaat de mogelijkheid om na 13 juni met de fiets uit bv Nuth te komen deze te stallen op het station in een afgesloten fietsbox, om dan verder te reizen met de trein naar Maastricht? MVG Leo.
Antwoord webmaster:
ik weet niet of er afgesloten fietsboxen komen maar ik betwijfel het ten zeerste.
Gertjan Stamer25 apr 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Fraaie nieuwe halte met lange geknikte hellingbanen...kilometrering=km 0,3
Antwoord webmaster:
dank ik heb de kilometrering opgenomen.
Albert Pool23 apr 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station wordt 13 juni geopend. Een dag later gaan de treinen er planmatig stoppen.
Antwoord webmaster:
dank je wel. ik heb de datum van 14 juni als openingsdatum genoteerd (ik houd namelijk de datum aan waarop mensen daar in reguliere treindienst kunnen opstappen). heb je misschien foto's van de bouw?
Gertjan Stamer27 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De 2 lange zijperrons liggen dus in een bocht...er zijn nu al 2 geknikte hellingbanen te zien-voor ieder perron 1 dus.Veel beton en perrons op poten/jukken verankerd in het spoortalud.Lijkt veel op Duitse bouwerijen a la De Kissel en Eygelshoven Markt.
Balko16 feb 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat gebeurt er met de buslijn 39 van Veolia (station Heerlen naar Woonboulevard vv) als het nieuwe station geopend is? Wordt deze dan weer opgeheven en moeten de mensen te voet naar Ikea, ook die mensen die slecht ter been zijn?
Antwoord webmaster:
ik weet het niet. misschien iemand anders hier?
Gertjan Stamer30 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Tussen spoorviaduct en begin van de lijn/aftakking spoorlijn Sittard-Herzogenrath komen de 2 lange zijperrons,qua bouw lijkt het wel op de Kissel en Eygelshoven Markt(fundering perrons in spoortalud)Logische plek-noordzijde dus-hier loopt men dus veel(zuidzijde niet bebouwd).Parkeerterrein aan westzijde spoorlijn.
Arjan Krabbenbos15 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De bouw van dit nieuwe station zal starten op maandag 18 januari 2010 en klaar zijn in juni 2010.Dit station wordt gelijktijdig in dienst genomen met de nieuwe stoopplaats Maarheeze.
Gertjan Stamer13 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens bepaalde media vrezen ondernemers op de Woonboulevard veel nadelen van deze nieuwe treinhalte-veel parkeeroverlast doordat mensen nabij hun auto parkeren en zo naar Hrl en Mt reizen...die parkeerruimte is er niet(volgens hun).Het is ook nooit goed...! Medio Januari is men weer aan het werk aan het spoor tbv realiseren nieuwe treinhalte voor de Veolia-treinen.
Antwoord webmaster:
dat zou dan toch weer opwegen tegen de aantallen mensen die juist van elders komen en de trein naar de woonboulevard nemen. hoewel ik me niet kan voorstellen dat dat er veel zijn. ik heb wel eens een ikea tafel mee genomen in de bus en de trein, maar die kwam behoorlijk gehavend thuis aan. Sinds we een auto hebben doe ik dat toch veel liever per vierwieler.
Gertjan Stamer19 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ergens in de zomer van 2009 zijn er nieuwe bovenleidingsportalen neergezet en de breedte tussen het spoor en de portalen is breed zat voor een zijperron,kabels en leidingen verlegd en dus toch eindelijk actie.
Jelle9 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Prorail is gestart met het verleggen van leidingen en kabels. In januari gaan ze beginnen met het station zelf. Als dan alles volgens planning verloopt, wordt dit station in Mei 2010 geopend.
Arjan Krabbenbos13 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze nieuwe halte zal geopend worden in dienstregeling 2009/2010 welke per 13 december aanstaande ingaat. Dan kun je voor het eerst per trein reizen naar de IKEA. Wie weet komen er ook nog gecombineerde vracht/reizigerstreinen voor de zelfbouwmeubelen van deze Zweedse meubelgigant en/of voor keukens en zitbanken. Het station ligt aan de lijn naar Maastricht of aan het spoor richting Sittard. Binnenkort te horen:Ikea zet extra treinen in in dit schoonske stukske Nederland!!!!!Reizigers voor de Siematic Keukentrein worden verzocht om hier uit te stappen!!!!
Antwoord webmaster:
dank je voor de openingsdatum ik heb hem erbij gezet.
Gertjan Stamer22 feb 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
WSaarschijnlijk eind 2008 nieuwe fraaie bushalte aan oostzijde en extra parkeerplaatsen-nu is het dus afwachten wanneer de perrons e.d.komen....
Jelle2 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station gaat niet Heerlen In de Cramer heten, maar Heerlen Woonboulevard. Het zal komen te liggen op de lijn Heerlen - Maastricht en wordt geopend begin 2010.
Antwoord webmaster:
ok dank je, ik las een artikel op internet dat het inderdaad bevestigde. ik zal de naam wijzigen.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Geen wonderen verwacht van nieuw station (11 jun 2010)
Woonboulevard Heerlen krijgt treinstation (2 sep 2008)

Stations in de omgeving

Voerendaal (1,2 km)
Heerlen (2,2 km)
Hoensbroek (2,7 km)
Heerlen De Kissel (3,9 km)
Klimmen- Ransdaal (4,3 km)
Landgraaf (5,4 km)
Nuth (5,5 km)
Schin op Geul (6 km)
Simpelveld (6,3 km)
Kerkrade West (6,4 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/heerlenwoonboulevard