home | zoeken | spoorkaart | spoorlijnen tijdlijn | typen stations | reisplanner | nieuws | agenda | te koop | bronnen | links | literatuur | FAQ | contact | gastenboek | inloggen | overig | © disclaimer

station Den Haag Carrefour - omschrijving op stationsweb

station Den Haag Carrefour

gepland treinstation
Provincie: zuid-holland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8,9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Haag Carrefour

mogelijke halte op de kruising van de oude lijn Rotterdam- Amsterdam en de lijn Den Haag CS- Gouda.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (6)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
David ter Avest7 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
OMA/Koolhaas kwam destijds met dit idee. Zie: http://www.oma.eu/index.php?option=com_projects&view=portal&id=943&Itemid=10
Antwoord webmaster:
aha interessant stukje, daar had ik het dan inderdaad waarschijnlijk vandaan, maar of het doorgaat is inderdaad niet heel zeker.
samer21 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
De NS wil toch in de randstad een soort van locale diensten gaan aanbieden in de vorm van sprinters? Dat is toch ook waarom ze precies deze nieuwe sprinters hebben gekocht?
Antwoord webmaster:
ik weet het niet ik kan het allemaal ook niet meer bijhouden.
Peter25 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
De kruising met lijn Den Haag CS -Gouda en Den Haag HS en Laan van NOI en halte plaatsen kan toch niet. Er komt een RET metro kuntwerk naar het bus- en tramplatform van Den Haag CS. Afstand kruising - Laan van NOI is net een kilometer!
Antwoord webmaster:
het leek mij ook al sterk, maar ik heb de plannen ergens gezien, weet niet meer war.
G. Smulders16 aug 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zijn er bronnen voor de planning van dit station?
Antwoord webmaster:
nee ik weet niet meer zo goed waar ik het vandaan had gehaald, maar die plannen zijn er al lang geweest, bij de realisatie van Den Haag CS zijn er al plannen geweest het geheel hiernaar toe te verplaatsen meen ik. Ik vind het zelf een beetje overdreven, omdat het zo kort van de andere stations ligt, maar ja.
Sander19 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik vind het station echt de grootste onzin die er maar kan zijn. Wat ze dan beter kunnen doen, als ze dan toch geld gaan verspillen, is de stations HS en CS slopen, en die op de plek van de kruising aanleggen. Ben je meteen van het geklooi af met vanaf welk station welke intercity vertrekt. En Laan van NOI kan dan mooi weer een normaal stoptrein/sneltrein station zijn. Maar dit station slaat nergens op, sorry dat ik het zeg (en het is ook nog en slecht bereikbaar die plek)
Antwoord webmaster:
van mij mag je zeggen dat het nergens op slaat hoor, daar word ik niet door geraakt, ik constateer alleen dat er plannen zijn in die richting. Ik ben het alleen niet mer je eens dat ze HS maar moeten gaan slopen, dat is een monument.
Arjan Krabbenbos5 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is het nou nodig om een extra station te bouwen op hinkafstand van de stations Centraal; HS; Voorburg en Laan van NOI? Het is toch geen stadsdienstbus maar een spoortrein? Nog even en dan stoppen er treinen bij letterlijk iedere lantaarnpaal of grasspriet. Overdrijven is ook een vak lijkt het hier wel op.......
Antwoord webmaster:
het nut van dit station lijkt mijn het bieden van een makkelijker overstap tussen de oude lijn en de lijn leiden-rotterdam. ik denk niet dat het veel lokala uitstappers zal kennen. bovendien zijn het nog maar vage plannen hoor. het ligt er nog lang niet.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Stations in de omgeving

Voorburg (1 km)
Leidschendam- Voorburg (1,3 km)
Voorburg- t Loo (1,9 km)
Den Haag Laan van NOI (2,5 km)
Den Haag Ypenburg (2,5 km)
Nootdorp Noord (2,6 km)
Den Haag Mariahoeve (2,7 km)
Nootdorp Oost (3,4 km)
Wassenaar (3,4 km)
Den Haag HS (3,5 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/denhaagcarrefour