Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Eindhoven Strijp-S - foto's en omschrijving op stationsweb

station Eindhoven Strijp-S

Telegrafische verkorting: Ehb
lijnkmjaar
Breda- Eindhoven56,891866
Geopend op26 sep 1971

treinstation in gebruik
Provincie: noord-brabant

tot 14 dec 2015Eindhoven Beukenlaan
stationsgebouw (1971)Type sextant zeskantig gebouwtje voor voorstadshalten. Plaatskaartenkantoor enkele dienstruimten en zeer beperkte wachtgelegenheid.

De bijnaam sekstant is ontstaan onder invloed van het rond 1970 geruchtmake...lees verder
architect: C. Douma

adres: 

Beukenlaan
5621AB Eindhoven
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 4,9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Eindhoven Strijp-S

23 afbeeldingen

36 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 22 apr 2013 zijn omrand.

1970 (8)
1980 (1)
1990 (1)
2000 (13)
2010 (19)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (12)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
jan de waal8 apr 2018
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste De opening station beukenlaan Eindhoven staat op jullie site op 26 sept.1971 maar het was op 23 sept 1971. Wikipedia heeft waarschijnlijk deze verkeerde datum overgenomen. en besproken donderdag is 23 sept https://www.kalender-365.nl/kalender-1971.html Is allemaal niet zo belangrijk maar "we" moeten wel nauwkeurig vermelden ivm de geschiedschrijving succes ermee Jan de Waal /eindhovenfotos.nl
Antwoord webmaster:
de opening op 23 sept was de opening voor de genodigden. vana 26 sept as het open voor het publiek en kun je er de trein pakken.
m v nistelrooij23 nov 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
wat is de loop afstand van station strijp s naar sport complex de herdgang [psv jeugd]??
Giovanni Hartogs12 mrt 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Sinds 14-12-2015, toen de dienstregeling voor 2016 inging, heet station Beukenlaan officieel Eindhoven Strijp-S. Dit omdat het naastgelegen Strijp-S, een voormalig fabriekscomplex van Philips, steeds meer bewoond wordt en er steeds meer evenementen plaatsvinden. Ook wordt het station druk gebruikt rondom thuiswedstrijden van PSV, het Philips Stadion ligt namelijk op amper 500 meter van het station.
Giovanni Hartogs3 dec 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vanaf de dienstregeling 2015-2016, die volgende week ingaat, heet station Eindhoven Beukenlaan voortaan Eindhoven Strijp-S. Dit omdat het voormalige Philipscomplex Strijp-1 (ook wel Strijp-S genoemd omdat alle Philipsgebouwen hier aangeduid werden met een code beginnend met een S) steeds verder tot ontwikkeling komt. Voor mij persoonlijk had de naamswijziging eerlijk gezegd niet gehoeven, station Beukenlaan bedient immers niet alleen Strijp-S maar ook de woonwijken Drents Dorp, het Schoot, Limbeek en vooral Woensel-West (Edisonbuurt).
Giovanni Hartogs1 sep 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een paar hotemetoten hebben bedacht dat station Eindhoven Beukenlaan ineens Eindhoven Strijp-S moet gaan heten, naar het gelijknamige voormalige fabrieksterrein dat momenteel wordt herontwikkeld tot een bruisende woonwijk. Met ingang van de dienstregeling 2016 (vanaf december 2015) zal het station voortaan de nieuwe naam dragen. Voor mij persoonlijk had het niet gehoeven, het station Beukenlaan bedient immers ook andere wijken in de stadsdelen Strijp en Woensel-Zuid.
Giovanni Hartogs29 mrt 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Eindhoven Beukenlaan is inmiddels omgedoopt tot Eindhoven Strijp-S, met ingang van de dienstregeling 2015-2016 wordt dit ook zo opgenomen in het spoorboekje. De naamswijziging is er gekomen vanwege de grootschalige herontwikkeling van het naastgelegen voormalige Philips-complex Strijp-1, nu Strijp-S geheten (alle gebouwen hadden hier namelijk een code beginnend met een S). Voor mij had die naamswijziging niet gehoeven, het station bedient immers niet alleen Strijp-S maar ook de omliggende woonwijken.
Harald coppoolse17 aug 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Aan de oostzijde is een parkeerplaatsje voor dejoodse begraafplaats. Hier passen zo'n 20 auto's. Parkeren is gratis. Als je naar het vliegveld moet is het beter ongeveer 500 meter westelijker te parkeren in de buurt van het evoluon. Daar gaat de snelbus naar vliegveld.
Antwoord webmaster:
Bedankt, maar Ik denk dat die datum inmiddels al zover achter ons logt dat vraagstelster er niet veel meer aan heeft.
Giovanni Hartogs20 mrt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Eindhoven Beukenlaan is in mijn geboortejaar 1971 geopend als forensenhalte voor de immense Philipscomplexen in dit deel van de Lichtstad (complexen Strijp-1, -2 en -3, ook wel respectievelijk -S, -T en -R genoemd). Nu Philips grotendeels uit Eindhoven is vertrokkenen de voormalige fabriekscomplexen worden herontwikkeld als nieuwe woonwijken zijn er - weliswaar zeer prille - plannen om station Beukenlaan te moderniseren en uit te breiden met b.v. een overkapping en liften naar de perrons. Dit om het station een betere uitstraling te geven.
Bernadette17 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat zijn de parkeerkosten voor een week parkeren op de parkeerplaats bij het station? ik hoor graag snel van u bernadette Keustermans van Puijenbroek
Antwoord webmaster:
geen idee. moet je voor bij de ns zijn, niet bij een hobbyist.
Arjan Krabbenbos13 aug 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Over stationsnamen gesproken: Utrecht Overvecht,Ijmuiden Zeeweg, Rotterdam Wilgenplas,Utrecht Majellapark, Rotterdam Mallegat, Dordrect t Visschertje, Tilburg Universiteit, Schiedam Centrum, Zandvoort aan Zee, RotterdamBergweg,-Hofplein,-Beurs/Blaak?Kleiweg en Hoek van Holland Haven en Strand dan?
Antwoord webmaster:
vooral de zeeweg is in dit kader natuurlijk leuk. dis is vernoemd naar een water en naar een weg! Schiedam Nieuwland is natuurlijk ook naar de Schie vernoemd, maar dat is wel wat vergezocht. Dan kun je alle Amsterdamse stations wel opnoemen, omdat Amsterdam naar de Amstel is vernoemd. Universiteit is toch geen weg? en Beurs toch ook niet? en strand is geen water. Maar die Milco heeft zo ontzettend veel vragen op mijn site gesteld dat ik er maar niet aan ben begonnen ze allemaal te beantwoorden. dat hield niet op.
Gertjan Stamer18 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geopend(sextant en perrons/tunnel)per 26 September 1971.Spoor 2 met bijbehorende tunnel te bereiken via de onderdoorgang en dan rechts en weer rechts-duidelijk bedoeld voor de zuidelijke woonwijk/Philips fabriekencomplex.In 1997 begint men met het bouwen van spoor 3 en 4;perron van spoor 2 gaat van zijperron naar eilandperron en perron spoor 4 wordt jukkenperron en in najaar 1999 is dit nieuwe eilandperron gereed maar wordt nog niet bedient...er staan hekken op het midden eilandperron.Railinfrabehher bouwt aan zuidzijde overdekte fietsklemmen en fietskluizen,alsmede idem aan oostzijde sextant(die is al heel wat keren van kleur en eigenaar veranderd,wel steeds horeca sinds..?)De onlogische perrontunnel wordt opgeknapt en dus langer zuidwaarts en krijgt zelfs een nieuwe overkapping boven trappartij eilandperron in 2003,sterk gelijkend op trappartijoverkappingen station Best.
milco27 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik ken veel stations die naar straatnamen vernoemd zijn. Eindhoven Beukenlaan = Beukenlaan. Amsterdam Lelylaan = Cornelis Lelylaan. Utrecht Maliebaan = Maliebaan. Eygelshoven Markt = Markt. Den Haag Laan Van NOI = Laan Van Nieuw Oost Indie. Ik ken ook een station die naar rivieren, wateren zijn genoemd. Amsterdam Amstel = Amstel. Zijn dit de enigste stations die naar rivieren en straten zijn vernoemd? Groet Milco.
Antwoord webmaster:
nee naar straten zijn er volgens mij wel veel meer. velsen zeeweg (bestaat niet meer), nou ja,. vroeger waren het er veel meer, nu zijn er nog maar weinig van in gebruik denk ik.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Vertrekstaat 1971 (79)

Nieuws

Eind 2008 duidelijkheid over derde station Eindhoven (2 jun 2008)
Boxtel behoudt stoptreinen in drukke stedendriehoek (30 nov 2006)
Meer ongevallen op station Eindhoven Beukenlaan door hekken (26 jul 2006)
Eindhoven Beukenlaan op zwarte lijst NS (21 feb 2006)
Politie wil maatregelen station PSV : Betere scheiding tussen supporters (9 mei 2001)

Ouder nieuws over Eindhoven Strijp-S

Literatuur

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 145)

Stationsarchitectuur in Nederland 1938/1998 C. Douma (pag. 116, 129)

Stations in de omgeving

Woensel (900 m)
Philipsdorp Zuid (1,5 km)
Eindhoven (1,7 km)
Gestel (3,2 km)
Acht (4 km)
Tongelre (4,7 km)
Aalst- Waalre (6,5 km)
Nuenen (6,5 km)
Bata (6,8 km)
Geldrop (7,3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/eindhovenbeukenlaan