Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Zuid

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Zuid die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (27 sep 2009)
De Buitenveldertselaan krijgt nieuwe toegang tot eilandperron,een gat zagen in de betonplaat en plaatsen van trap en fietsklemmen en wat logo's...gestart in November 2000 en in voorjaar 2001 gereed.In April 2004 werd witte perronkap geel geschilderd en helaas is goed te zien dat kopse kanten flink zijn verrot.Zomer 2004 bouw ondergrondse fietsestalling genaamd Locker net voor de ingang WTC-zijde en die lelijke Romneyloods is dus verleden tijd.Oostwaarts werd het eilandperron verlengd met 240 meter in 2005 en trappartij op de schop cq vernieuwd. In 2005 start bouw identieke 2e nieuwe eilandperron,het oude station heeft intussen weer witte perronkap!Medio April 2005 pas goed van start en in Juli 2005 is het nieuwe eilandperron er al nadat trappenhuis oude station is verbreed met opgaande en afgaande roltrappen,lift middenin en oostzijde brede trappartij-precies dezelfde volgorde gaan het nieuwe eilandperron bedienen.August 2005 sluit men het oude eilandperron af en opent nieuwe eilandperron,allerlei aanpassing qua rails en perron nopen tot deze tijdelijke zaak-in de hal verbouwt men ook stevig,Smullers wordt Burger King.Laatste weekend van Januari 2006 geen treinverkeer,de laatste werkzaamheden aan het nu 4-sporige station met volledig vernieuwde stationshal-eind September/begin Oktober 2006 9 weekeindes lang werk aan het spoor rondom dit station.In de hal sluit aloude NS loket Mei 2007 en wordt verbouwd tot Broodzaak.Nieuwe loctatie NS loket in hoek naasst nieuwe roltrappen nieuwe eilandperron.Etos bouwt haar toko onder nieuwe eilandperron/brede en nieuwe deel hal.In December verbouwt Kiosk tot inloopkiosk.Vermeldenswaard is de zeer fraaie tegelwand aan de westzijde hal,een vrolijke aanwinst. Vermeldenswaard is tevens omnummering van de perronsporen,de oude sporen 1 en 2 zijn nu sporen 3 en 4 en het nieuwe eilandperron heeft dus sporen 1 en 2.(Dec.2006). In zomer 2009 weer verbouwing ivm Noord-Zuid metrolijn,de Burger King moet er aan geloven en wordt een trappartij naar nieuwe metroperrons...wordt vervolgd!!
reactie webmaster: Ben je structureel al je notities van de afgelopen decennia in stationsweb aan het kloppen? Je volgt de stations zo mooi alfabetisch valt met nu op.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina