Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Zuid

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Zuid die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Jurre Bruijna (22 mrt 2009)
@ Arjan, het verschil is dat de metrohalte Amsterdam Zuid W.T.C heet en treinstation dus A'dam Zuid. Waarom ze dit onderscheid willen maken is mij ook onduidelijk, want met andere stations (Amstel, Duivendrecht, Sloterdijk) zijn de namen precies hetzelfde. Een gok die ik kan wagen is dat de NS en gemeente Amsterdam grootse plannen met A'dam Zuid (zie reacties hieronder) hebben, en dan is Amsterdam Zuid een duidelijkere naam. Veel grote stations in vooral het buitenland hebben een noord- zuid- oost- en/of weststation, grote stations die meedraaien in de wereld. Voor mensen van ver weg of uit het buitenland is Amsterdam Zuid een duidelijkere naam dan Zuid WTC, want die mensen hebben niks te maken met het WTC. Zakenlieden weten vanzelf al dat het het WTC heet dus daar hoef je het ook al niet voor te doen. Maar als mijn redenering klopt is het des te frappanter dat ze bij Amsterdam Bijlmer er Amsterdam Bijlmer ArenA van gemaakt hebben, de Arena heeft misschien wel weer een meer internationale allure. Ik heb dus geen idee waarom ze hiervoor kiezen, het is gissen.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina