Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Zuid

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Zuid die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (26 nov 2018)
Station Amsterdam Zuid heette vanaf de opening ook al Amsterdam Zuid. Dat was in het jaar 1977 toen de Schiphollijn een klein spoorlijntje was en met het overige netwerk nog niet verbonden was. later heette het Amsterdam Zuid WTC naar het gelijknamige World Trade Center daar! waarom is die toevoeging WTC eigenlijk verdwenen/ Is dat er niet meer of was het geen eerste prioriteit meer om als stationsnaam te gebruiken/ thans is het station enorm gegroeid en wordt straks met nog een perron uitgebreid. Ook is het de bedoeling om er internationale treinen te laten stoppen ter ontlasting van het station Amsterdam Centraal. Sinds 22 juli 2018 stopt metrolijn 52 hier (NoordZuidlijn) een lijn die eigenlijk al in 2011 open had moeten gaan. Nu gaan er binnenkort de werken voor ombouw van metro 51 van start. Deze lijn wordt een gewone tramlijn van dit station via Amstelveen naar het dorp Uithoorn. Dit station is thans na Amsterdam Centraal het drukste station van de hoofdstad.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina