Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Zuid

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Zuid die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (8 feb 2018)
Station Amsterdam Zuid werd vroeger in de eerste plannen al als het tweede belangrijkste station van onze hoofdstad genoemd. Oorspronkelijk zal het de naam Amsterdam Minervalaan krijgen,, maar dit werd toen Amsterdam Zuid, Enkele jaren heeft het station het achtervoegsel WTC gekregen, wat nu al weer enige tijd weer verdwenen is. Het WTC ( World Trade Center) zal er volgens mij nog steeds zijn ,omdat het een zakenwijk is (Zuidas) ,waarin dit station zich bevindt. Op 22 juli 2018 stopt en eindigt hier voorlopig de nieuwe Noord/Zuid Metrolijn. Ook vanaf 2020 gaat hier de nieuwe Amstelveen lijn beginnen en eindigen die dan vanaf Amstelveen Westwijk is doorgetrokken tot aan Uithoorn. De huidige sneltramlijn 61 wordt vervangen door een nieuwe stadslijn,waarmee je straks extra ook voor overstappen moet! Het huidige station wordt verbouwd en de snelwegen bij dit station overkapt in verband met het Zuidasdok project Als het hoed is beginnen de werken hieraan al dit jaar 2018 en moet na een jaar of 10 zijn afgerond.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina