Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Zuid

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Zuid die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Samer (5 aug 2012)
Ik heb toevallig mijn praktische opdracht over de bereikbaarheid van de Zuidas gedaan, dus ook over Amsterdam Zuid. Er wordt eerst begonnen aan het ondergronds leggen van de A10 zuid in 2012 of 2013. Op de plek die daar dan vrijkomt zullen de tram- en bushaltes worden gebouwd. Daarna wordt begonnen met het bouwen van een nieuwe reizigersterminal. De gehele ontwikkeling van station Zuid zal in 2020 klaar zijn. Het is inderdaad de bedoeling dat Amsterdam Zuid het HSL-station van Amsterdam wordt. De Fyra, Thalys en de ICE zullen dan op Amsterdam zuid moeten gaan vertrekken en er wordt gefluisterd over het binnenhalen van de Eurostar. Ook wordt Amsterdam zuid een station op de SAAL (lijn schiphol-Almere-Lelystad) en de lijn Schiphol-Groningen/Leeuwarden. Station Amsterdam zal door de groei van de Zuidas in 2020 net zo druk zijn als Amsterdam Centraal, vandaar dat het station wordt vernieuwd.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina