Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Zuid

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Zuid die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Frank de Jong (20 mrt 2012)
bron Koppeling = personeelsblad NS Let op de laatste alinea. Feestelijke opening station Amsterdam Zuid redactie Koppeling | 20 maart 2012 Michiel Noy, directievoorzitter van NS Stations, opende dinsdagochtend met Cees de Vries, regiodirecteur ProRail en Klaas de Boer, directeur Dienst Zuidas, het vernieuwde station Amsterdam Zuid. NS, ProRail en de dienst Zuidas hebben het afgelopen jaar diverse verbeteringen doorgevoerd op het station. De beide entrees zijn verfraaid, de reisinformatie en de bewegwijzering op het station zijn verbeterd en vanochtend werd als slagroom op de taart een Starbucksvestiging verwelkomd. Levende standbeelden attendeerden het publiek vandaag op de feestelijke opening. Zij boden reizigers en bezoekers de mogelijkheid om prijsjes te winnen bij de winkels van het station. Winkelen op de Zuidas Amsterdam Zuid herbergt nu negen winkels: Ola, Sissy-Boy, Hema, Rituals, Paperchase, AH to go, Smullers, Julias en Starbucks. Later dit jaar verlengt ProRail de perrons met 90 meter, waardoor de bestaande opgangen naar het station beter benut kunnen worden. Dit heeft een gunstig effect op de reizigersstromen. Nieuw station De voorzieningen die er nu zijn doen recht aan de hoeveelheid reizigers die dagelijks het station bezoeken. En daarmee is het station klaar voor de komende jaren. In de tweede helft van dit decennium gaat de schop weer in de grond, omdat de A10 bij de Zuidas dan ondergronds wordt gemaakt. Er wordt dan ook een nieuw station gebouwd dat op termijn qua omvang en betekenis gelijk zal komen te staan aan station Amsterdam Centraal.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina