Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Leiden Centraal

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Leiden Centraal die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Coen Vijge (2 jun 2021)
Misschien nuttig om te vermelden dat Leiden een voorlopig station heeft gekend ten oosten van de spoorbrug over de Haarlemmertrekvaart. De bouw van laatste genoemde brug was vertraagd zodat de eerste trein naar Amsterdam van dit voorlopige station moest vertrekken. De genoemde datum 17 augustus 1842 is dan ook de opening van het voorlopige station. De opening van het definitieve station(sgebouw?)is 15 juni 1843, anderhalve maand na de eerste trein naar het zuiden tot het nieuwe eindpunt Voorschoten. Omdat het voorlopige station op een behoorlijke afstand van het definitieve station heeft gelegen en bijna een jaar in dienst is geweest is een aparte vermelding wellicht op z'n plaats. (bron: wikipedia)
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina