Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hoevelaken

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hoevelaken die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (2 jul 2010)
Station Hoevelaken zal niet in de gemeente gebouwd gaan worden maar op grondgebied van het nabij gelegen Amersfoort. Wel raar dat je op een andere plaats instapt/uitstapt dan je zal denken. Misschien is het handiger en logischer dit station Amersfoort-Hoevelaken te noemen omdat dit toch op twee gemeentegrenzen komt te liggen,vergelijkbaar met Driebergen-Zeist-Naarden-Bussum en Ede- Wageningen.
reactie webmaster: Nee dat is onzin. Waar de gemeentegrens loopt is toch niet relevant, het gaat om de diochtstbijzijnde kern. Driebergen kent geen ander station dan dat wat gedeeld is met Zeist, net als Naarden (Ede even buiten beschouwing gelaten, maar dat is in dit kader toch al een rare speler, omdat ze station Veenendaal de Klomp Ede west willen noemen omdat het net in de gemeente Ede ligt). Je hebt er niets aan als je in Amersfoort moet zijn om in Hoevelaken uit te stappen. Station Rilland- Bath heet ook niet Reimerswaal Oost of station Mariƫnberg Hardenberg Oost om maar iets te noemen, station Daarlerveen wordt dan Hellendoorn Oost?. Dat wordt een zootje. Driebergen is overigens geen gemeente, dat ligt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (net als Maarn). Dat het Driebergen- Zeist heet komt omdat het tussen de twee kernen, Driebergen en Zeist ligt.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina