Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hoevelaken

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hoevelaken die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Tineke (21 aug 2012)
Voor zover ik weet zit er een hele geschiedenis achter de naam Ede-Wageningen, die onder andere te maken had met prestigekwesties. Toen het station werd gebouwd lag het tussen Ede en Wageningen in. De Stationsweg in Ede leidde van het station naar de plaats Ede. Sindsdien is Ede sterkt gegroeid, en deelt het spoor de plaats in twee delen, met alle gevolgen van dien voor de infrastructuur: overwegen, tunnels, viaducten, en veel politiek gekrakeel daarover. Ik had nog niet gehoord dat Veenendaal-De Klomp Ede West genoemd zou moeten worden. Lijkt me een verwarrende naam. Niet dat Veenendaal-De Klomp erg handig is als naam. Bijna niemand weet dat De Klomp een plaatsje is, en als je echt in Veenendaal moet zijn is Veenendaal-De Klomp niet een handig station.
reactie webmaster: dat ligt eraan waar je vandaan komt. als je lopend naar veenendaal moet dan is het inderdaad niet handig, maar er rijden ook bussen en als je komende uit arnhem eerst met de trein naar driebergen moet, en dan terug naar sation veenendaal centrum ben je wel erg lang onderweg.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina