Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Koegras

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Koegras die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
WiLLem C.Wulffele (21 jun 2010)
Vlak voor de 2e WO zijn wij in het spoorhuis halte koegras komen wonen.De trein reed vlak langs het huis voorbij. Zover ik weet heeft de trein daar altijd gestopt. In de herfst en de winter ging ik altijd een emmertje kolen halen bij de loc. Als je je oor op de rails hield kon je de trein al van ver aan horen komenen soms legden wij een cent op de rails die dan helemaal plat werd gereden. Vlak naast ons huis in de tuin hadden de Duitsers een bunker gebouwd. Op 24 februri 1945 werd een bombardement op de spoorbrug uitgevoerd door de Engelsen. De brug bleef intact maar ons huis werd gedeeltelijk verwoest doordat er twee bommen vlak naast ons huis vielen. De woning was onbewoonbaar geworden,gelukkig waren er geen slachtoffers te betreuren. Mijn broer,zus en moeder waren in het huis aanwezig tijdens het bombardement terwijl ik buiten naar de vliegtuigen stond te kijken. Hierna betrokken wij een kippenboet bij de boerderij van Krouwel een paar 100 meter verderop waar wij tot '46 hebben gewoond. Het huis heeft nog een tijd leeg gestaan en is nog een keer doorzeefd met granaten. Een duitse auto was voor het huis stil blijven staan voor een aanval van een vliegtuig.Hierbij werd de duitse chauffeur die onder de auto was gekropen aan zijn oor verwond.
reactie webmaster: wat leuk, weer een oud bewoner van een verdwenen stationsgebouw. Heb je misschien nog foto┬┤s uit die periode die je zou kunnen inscannen? het is altijd leuk om onbekend materiaal te krijgen

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina