Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Berghuizen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Berghuizen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (5 okt 2008)
De tekening van Berghuizen op www.sporenplan.nl is uit de collectie van Vincent Duiker. Zijn tekeningen en dateringen kloppen doorgaans. Hij gebruikt als bron veelal het Utrechts archief. Mijn informatie is hier echter anders. Het perron met de abri, zoals ook zichtbaar op foto 2 op stationsweb, lag rechts van het spoor ten zuiden van de overweg bij km 31.070 in de Berghuizerweg. De woning stond rechts ten noorden van de overweg, zie foto 2. Onmiddellijk ten noorden van de woning lag de Berghuizerbeek, duiker "zichtbaar" op beide foto's, met houten hekken afgezet. Ten noorden van de duiker, bij km 31.118 rechts, takte het spoor naar de papierfabriek af. Dit komt overeen met de zonnestand op foto 2, zonlicht uit het zuidwesten. Ik denk dat Vincent een oude tekening heeft gedraaid: hij legt het perron dus links ten noorden van de aftakking. Gegeven de kilometrering is dit onjuist. Het perron en de woning 15 lagen beide rechts, alsmede de spooraansluiting. Overigens is dit ook logischer gezien de looproute van de arbeiders naar de fabriek.
reactie webmaster: gezien mijn ervaringen met eerdere opmerkingen van je geef ik je graag gelijk. de locatie ten noorden is inderdaad logischer en de zonnestand klopt inderdaad.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina