Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
In memoriam: Floris Dierdorp (stationsweb - 11 nov 2012)

In memoriam: Floris Dierdorp

stationsweb - Wichor Bramer - 11 nov 2012

Eens in de zoveel tijd kreeg ik onverwacht bezoek van een lange sportieve bijzondere man. Hij kwam altijd op de fiets (die mij ook van een bijzonder model leek) en bracht een usb stick met danwel ingescande afbeeldingen van anderen, danwel eigen materiaal voor mijn site. Soms hadden we de tijd om hem een kopje thee aan te bieden. Floris Dierdorp heeft in totaal meer dan 1000 foto's voor mijn site aangeleverd. In augustus 2011 was zijn laatste bezoek aan mij, blijkens de laatste toegevoegd datum op mijn bronnenlijst.

Enige tijd geleden ontving ik een brief van zijn familie. Floris (een lange afstandsfietser) bleek op zijn eigengebouwde fiets op weg naar Turkije in Servie spoorloos verdwenen en reeds enkele maanden vermist. Krantenberichten hierover waren mij ontgaan, maar naar aanleidng van die brief vond ik er verschillende.Zijn familie heeft uit zijn lange vermissing de conclusie getrokken dat hem iets ergs is overkomen, ook omdat zijn bezittingen inmiddels gevonden zijn. Afgelopen zaterdag 10 november was gelegenheid om afscheid te nemen en hem te herdenken.

Floris was een bijzonder aardige man en hij leverde een waardevolle bijdrage voor mijn site die zeker gemist zal worden. Hij zat nog vol ideeen om stationsweb uit te breiden. Hij had een grote verzameling foto's van spoorbruggen en vroeg mij of ik daarvoor geen software kon afstaan. Hoewel het mij tot op heden ontbrak aan tijd zijn op enkele plaatsen op mijn site, n.a.v. zijn ideeen wel bruggen als losse object toegevoegd.

We wensen familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.