Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
Nieuwe bestemming monumentaal pand Station Vught (Het Klaverblad - 20 apr 2011)

Nieuwe bestemming monumentaal pand Station Vught

Het Klaverblad - 20 apr 2011

Voor het uit 1868 daterende monumentale pand van station Vught is een nieuwe bestemming gevonden. Het wordt sinds begin dit jaar verhuurd als kantoorruimte aan het snel groeiende adviesbureau Delta Pi (Delta Performance Improvement), gespecialiseerd in het analyseren van risico’s op technisch en organisatorisch gebied.

In de afgelopen maanden is het oude pand door NS en Delta Pi gezamenlijk grondig gerenoveerd, waarbij zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Zo zijn bijvoorbeeld na het verwijderen van de systeemplafonds de mooie oude balken en ornamenten weer tevoorschijn gekomen.

Samenwerking

“Het is een perfecte samenwerking waar beide partijen bij gebaat zijn”, vertelt een woordvoerder van Delta Pi. “Het oude station was al jaren in gebruik als woonhuis maar heeft de potentie om een belangrijkere sociale functie te vervullen. Deze samenwerking stelt NS in staat het pand op verantwoorde wijze te onderhouden en het vormt voor Delta Pi de statige en centraal gelegen bedrijfsruimte waar we al een tijd naar op zoek waren.”

Opening

Op 16 mei om 16.00 uur zal het pand feestelijk worden geopend door Burgemeester Van de Mortel. Tijdens de opening wordt een diavoorstelling getoond met oude archiefbeelden en foto’s van de verbouwing. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen

Gekoppelde stations

Vught