Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
Laatste werkweekend Station Maarheeze zit erop (ProRail - Persbericht - 19 apr 2010)

Laatste werkweekend Station Maarheeze zit erop

ProRail - Persbericht - 19 apr 2010

De opening van station Maarheeze komt nu snel dichterbij. ProRail heeft afgelopen weekend de beveiliging van het spoor aangepast en de overweg Driebos vernieuwd. Het was de laatste keer dat er wegens werkzaamheden aan het station een weekend lang geen treinverkeer mogelijk was tussen Eindhoven en Weert.

Het afgelopen weekend is er heel hard gewerkt om de beveiliging aan te passen. Werk dat helaas niet altijd zichtbaar is voor het grote publiek, maar daarom niet minder belangrijk. t Gaat immers om de veiligheid van de reizigers en het wegverkeer. aldus bouwmanager Kees Uittenboogaard van ProRail die tevreden terugkijkt op de enorme klus die afgelopen weekend door de aannemer is geklaard.

Het station

Het toekomstig station Maarheeze ligt vlak buiten de bebouwde kom bij de overweg Driebos op bedrijventerrein Den Engelsman. ProRail bouwt daar twee perrons met een lengte van elk 205 meter. Alle grote werkzaamheden waarvoor geen treinverkeer mogelijk was zoals het verplaatsten van de wissels, zijn nu afgerond. Aannemer VolkerRail bouwt het station de komende weken verder af. Gaat onder meer nog om het betegelen van het perron en het plaatsen van de fietsenstalling.

Belangrijke voorziening

Dankzij het nieuwe station is de trein voor de inwoners van de gemeente Cranendonck binnen handbereik. Met de trein zijn zij in 17 minuten in Eindhoven. De rit naar Weert duurt slechts enkele minuten. De trein is zodoende een belangrijke aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. De eerste trein zal stoppen op zondag 13 juni.

Gekoppelde stations

Maarheeze