Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
architect: Ben van Berkel - stationsweb

Ben van Berkel

(geb. 1957)

Ben van Berkel (Utrecht, 25 januari 1957) is een Nederlands architect. Van Berkel studeerde af aan de Rietveld Academie in Amsterdam en studeerde daarna aan de Architectural Association in Londen.

Samen met Caroline Bos richtte hij in 1988 Architectuurbureau van Berkel en Bos op. In 1998 richtten zij een nieuw bureau op: UNStudio (United Net). UNStudio is een netwerk van specialisten in architectuur, stedenbouw en infrastructuur. Naast zijn architectuurpraktijk heeft Ben van Berkel lesgegeven aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland, waaronder Harvard en Princeton University. Momenteel is hij Professor Conceptual Design aan de Städelschule in Frankfurt am Main. In zijn manier van lesgeven staat een integrale benadering van architectuur centraal waarbij virtuele en materiële organisatie en technische constructies geïntegreerd zijn.

Van Berkel ontwierp onder andere de Erasmusbrug in Rotterdam, het theater Agora in Lelystad, het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart, een villa in New York City en een warenhuis in Seoel.

Ontworpen stations door Ben van Berkel

2012 Arnhem Centraal stationsgebouw IV Nog aanwezig