Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Zaltbommel - afbeelding 67 station Zaltbommel

stationsgebouw II (1985)
Het nieuwe station te Zaltbommel ligt in vergelijking met het oude, uit 1869 daterende gebouw, zevenhonderd meter dichterbij de stad. Het is daardoor ook dichter bij de brug over de Waal komen te liggen. Omdat de reiziger nu een hoogteverschil van 7.50 meter moet overbruggen om bij de perrons te komen, is het nieuwe station aan beide zijden van de reizigerstunnel van een lift voorzien. De lift aan de straatzijde begint op straatniveau. Door middel van deze lift, een trap of via een langzaam stijgend pad komt men op het niveau van de hal, de loketbalie en de reizigerstunnel, die onder de spoorbaan doorloopt. Aan het einde van de reizigerstunnel ligt de tweede lift naar het tweede perron. Vanaf dit tussenniveau gaan de liften en leiden trappenhuizen, die buiten om het gebouw slingeren, naar het perronniveau. De overkapping op de perrons is dertig meter lang met gesloten zijwanden plus op elk perron een verwarmde wachtruimte.

Afbeelding toegevoegd op 14 jul 2021

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Kees van de Meene ©
Een liefhebber van spoorwegen en stationsgebouwen, die reeds sinds de jaren 50 de Nederlandse infrastructuur systematisch heeft gefotografeerd. Auteur van diverse boeken.
Foto's in hogere resolutie zijn aan te vragen via de NVBS (fotobureau@nvbs.com) Fotonummer vdM55531
Meer afbeeldingen van Kees van de Meene ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1980

1984
1985