Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
Onze Lieve Vrouwe ter Nood - afbeelding 4 Onze Lieve Vrouwe ter Nood

1977

Afbeelding toegevoegd op 15 aug 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
9 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,3 gegeven.
Bron: Peter Collet
Meer afbeeldingen van Peter Collet

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens19 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Han stelt terecht dat de seinen met slechts een enkele lamp eigenlijk bij lichtseinstelsel 1946 behoren. Op baanvakken met stelsel 1955 zijn ze tot in de jaren 60 ook toegepast omdat de voorraad nog niet op was toen het seinstelsel veranderde. Die was in het kader van de Marshallhulp na de oorlog ook in natura gegeven, onder meer in de vorm van een enorme voorraad kleurwisselaars. Om deze seinen te onderscheiden van het echte stelsel 1946 kregen ze ovale achtergrondschermen. Bij onderhoud zijn deze in de jaren 90 weer verwisseld voor ronde die goedkoper zijn in aanschaf en onderhoud. De ronde zien we op de foto. Overigens werden de kleurwisselaars in stelsel 1955 alleen toegepast bij P-seinen van het automatisch blokstelsel.
Han lefering18 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Perrons Onze Lieve Vrouwe gezien riching Alkmaar. Op de achtergrond een sein van het lichtseinstelsel '46, slechts een lamp, baanvak had voor de rest stelsel '54. Rechts niet zichtbaar de kapel met tuinen en bron. Aan de weg waren vroeger diverse cafe's gevestigd.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1977