Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Noord Scharwoude - afbeelding 2 station Noord Scharwoude

stationsgebouw (1900)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 10 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Karin Westmeijer 8 aug 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn vader is geboren aan de andere kant van de spoordijk in 1916. Hij heeft in het gebouw gespeeld en vond het spannend om onder de banken te liggen, als 10 jarige 😊 Dit vertelde hij. Als ik me goed herinner dan dan verzamelde hij steenkool of stenen, langs het spoor. Zijn zus en zwager hebben altijd in een gedeelte van het dubbel woonhuis gewoond, nu woont mijn neef daar.
Bart Severein10 apr 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
http://stationsweb.brinkster.net/afbeelding.asp?dir=noordscharwoude&num=2 staat 1915 vermeld maar ik heb hier een ansichtkaart met die foto met een poststempel van 7 september 1902 dus is met zekerheid van voor die datum.
Antwoord webmaster:
dank ik heb het aangepast (en dit bericht hiernaar toe verplaatst).
Han Lefering16 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit kunnen wel festiviteiten zijn ter gelegenheid van de opening van de goederenspoorlijn Noord Scharwoude station naar dorp. Opening 1915.
Antwoord webmaster:
lijkt me vrij plausibel. ik heb de datum gewijzigd.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1900