Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Soeren - afbeelding 7 station Soeren

stationsgebouw (1910)
type: KNLS 1e klasse
Een hoog middendeel met twee korte vleugels die 1,5 verdieping hoog zijn. Voor en achtergevel zijn identiek.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,6 gegeven.
Bron: Gelders Archief
De catalogusnummers geven niet altijd direct toegang tot de betreffende foto. Soms worden er meerdere records gevonden en moet de juiste nog worden opgezocht in de resultaten.
Fotonummer 1514 - 4008
Meer afbeeldingen van Gelders Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Frank Kouwenhoven26 feb 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
De stations type KNLS zijn (m.u.v. Hattem?) als ik de fotos goed zie en de jaartallen kloppen, tussen 1900 en 1910 verbouwd in die zin, dat de zijvleugels op de zelfde hoogte zijn gebracht als het middendeel. Aanpassing van de koptekst bij al deze stations lijkt mij nuttig.
Antwoord webmaster:
is lastig, want die tekst wordt bij de stations uit de stationsdatabase gehaald. ik zou er dan voor moeten corrigeren dat er verbouwing plaatsvonden, , maar die berschijrving van het station blijft gelijk. dan zou ik bij de afbeeldingen de verbouwingen moeten bijschrijven die tot de datum van de afbeelding hebben plaatsgevonden, of het station na de verbouwing opnieuw beschrijven. maar dta laatste is een onmogelijk werk. dat eerste gaat ook niet voldoende opleveren, omdat ik de teksten hier graag kort wil houden, en als alle verbouwingen moeten worden meegenomen, dan wordt het weer zo'n lap. dus concessie moet je soms doen om het behapbaar te houden.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1910