Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Helmond - afbeelding 9 station Helmond

stationsgebouw I (1970)
type: SS 4e klasse
Bestemd voor minder grote plaatsen. Rechthoekig en hoog gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de verdieping drie gekoppelde rondboogvensters. Gevels van straat- en perronzijde springen niet terug zoals bij vijfde klasse stations. Gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. De drie vensters die zich op de verdieping in de perrongevel bevinden, zijn niet gekoppeld, doch over het middendeel verdeeld. De vensters en deuren zijn op dezelfd wijze versierd als bij stations van de vijfde klasse.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,8 gegeven.
Bron: Collectie Wichor Bramer
Uit de persoonlijke verzameling van de webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Collectie Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Niels Jacobs28 mei 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het is inderdaad maar goed dat de Gemeente Helmond het gebied (incl. station zelf) heringericht gaat worden. Totale kosten: 31 miljoen euro. Kun je toch wel wat leuks van maken, hoewel het nooit de charme van dit oude gebouw zal krijgen.
Rob Ermens8 dec 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heel jammer dat dit station moest verdwijnen, maar ja de bestuurders van de stad Helmond hebben in het verleden geen enkel gevoel voor culturele waarden gehad, geld was ogenschijnlijk veel belangrijker, er is veel te veel moois afgebroken. Er is weinig moois overgebleven in Helmond, jammer.
Sjaak van der Vrande21 mei 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik moet toegeven als geboren Helmonder mis ik dit station ontzettend,het is nu bijna 20jaar geleden dat het zogenaamde kippenhok in gebruik is genomen,menige treinries is op dit station begonnen. Gelukkig bestaat er een model van dit station op schaal 1:87 gebouwd door Dhr v.Alphen van modelspoorclub oost brabant. met vriendelijke groet vanuit Helmond Sjaak

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970


1975

1977