Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gouda - afbeelding 96 station Gouda

stationsgebouw I (1960)
Het eerste (tijdelijke) station lag niet binnen de gemeentegrenzen van Gouda, maar was gelegen binnen de toenmalige gemeente Broek. Pas na een latere grenscorrectie kwam het station ook daadwerkelijk in Gouda te liggen. Aanvankelijk zag het gemeentebestuur van Gouda het belang van het station niet zo in en weigerde dan ook mee te betalen aan deze nieuwe vorm van infrastructuur. Om die reden bestond het stationsgebouw de eerste jaren uit niet meer dan twee houten bouwketen, die bereikbaar waren over een modderpad.

Afbeelding toegevoegd op 9 okt 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,5 gegeven.
Bron: Streekarchief Groene Hart
Fotonummer 52551
Meer afbeeldingen van Streekarchief Groene Hart

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Fred10 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
foto 96 en 95 kunnen niet uit 1930 zijn, want dit is toch duidelijk het uiterlijk van het station Na de oorlog. Gezien de auto's op afb 96 gok ik deze ergens tussen 1955 en 1970 maar dat weet ik niet zeker
Antwoord webmaster:
inderdaad, beetje dom van me. ik zal daar een keer een check voor in bouwen dat wanneer ik een datum invoer die niet binnen de bouw en sloop datum van het afgebeelde gebouw vallen een melding verschijnt. ik heb de datum van 96 naar 1960 verplaatst, de auto's zijn mijns inziens wat te oud voor 1970 en ik dacht dat 95 zo rond de opening van het nieuwe gebouw genomen was, dan komt 1950 meer in de buurt.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960

1961