Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gouda - afbeelding 73 station Gouda

stationsgebouw I (1944)
Het eerste (tijdelijke) station lag niet binnen de gemeentegrenzen van Gouda, maar was gelegen binnen de toenmalige gemeente Broek. Pas na een latere grenscorrectie kwam het station ook daadwerkelijk in Gouda te liggen. Aanvankelijk zag het gemeentebestuur van Gouda het belang van het station niet zo in en weigerde dan ook mee te betalen aan deze nieuwe vorm van infrastructuur. Om die reden bestond het stationsgebouw de eerste jaren uit niet meer dan twee houten bouwketen, die bereikbaar waren over een modderpad.

Afbeelding toegevoegd op 29 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 3 gegeven.
Bron: Beeldbank WO II
Fotonummer 73342
Meer afbeeldingen van Beeldbank WO II

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

H.Bos13 aug 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Gezien de omstandigheden in die tijd moet je hier ook geen haarscherpe foto's verwachten, is misschien stiekem genomen in 1944, we waren wel bezet! Mogen nog blij zijn dat er nog andere foto's zijn dan de huidige die we al jaren op het web te zien krijgen, een verrijking van de geschiedenis zal ik maar zeggen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1944

1945
1946

1948


1949