Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gouda - afbeelding 31 station Gouda

stationsgebouw I (1920)
Het eerste (tijdelijke) station lag niet binnen de gemeentegrenzen van Gouda, maar was gelegen binnen de toenmalige gemeente Broek. Pas na een latere grenscorrectie kwam het station ook daadwerkelijk in Gouda te liggen. Aanvankelijk zag het gemeentebestuur van Gouda het belang van het station niet zo in en weigerde dan ook mee te betalen aan deze nieuwe vorm van infrastructuur. Om die reden bestond het stationsgebouw de eerste jaren uit niet meer dan twee houten bouwketen, die bereikbaar waren over een modderpad.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 8 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Fred10 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze foto is genomen vanuit het Van Bergen-IJzerdoorn park. De zuilen met de 2 leeuwen (die het wapen van Gouda vast houden) bestaan nog steeds. Ze zijn alleen een tiental meters opgeschoven (zo rond 2000) en wijder uit elkaar gezet om ruimte te scheppen. De leeuwen werden voor die tijd regelmatig van hun pilaren gereden
Antwoord webmaster:
oh dat kan ik me best voorstellen. het is best een drukke weg daar. ik kwam er vaak langs want het lag op de looproute van mijn oude huis naar het station. sinds ik verhuisd ben ga ik anders.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920


1927