Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gouda - afbeelding 16 station Gouda

stationsgebouw I (1945)
Het eerste (tijdelijke) station lag niet binnen de gemeentegrenzen van Gouda, maar was gelegen binnen de toenmalige gemeente Broek. Pas na een latere grenscorrectie kwam het station ook daadwerkelijk in Gouda te liggen. Aanvankelijk zag het gemeentebestuur van Gouda het belang van het station niet zo in en weigerde dan ook mee te betalen aan deze nieuwe vorm van infrastructuur. Om die reden bestond het stationsgebouw de eerste jaren uit niet meer dan twee houten bouwketen, die bereikbaar waren over een modderpad.

Het ns-personeel voor het in puin geschoten station kort na de oorlog. Het zijn er wel heel erg veel, of het echt allemaal personeel is?

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 3,3 gegeven.
Bron: Henk Bos
Meer afbeeldingen van Henk Bos

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Karel de Bruijn25 apr 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
De afbeelding toont het voltallig personeel,voor zover aanwezig, een paar dagen na de bevrijdingsdag.Zelf heb ik deze foto in een groter formaat.Een aantal personen behoorden tot het railbewakingssijsteem en hadden geen uniform.Zij waren door de bezetter aangesteld. Een aantal personen waren niet aanwezig i.v.m.verblijf elders. Vragen uwerzijds welkom.
Antwoord webmaster:
duidelijk, ik heb verder geen vragen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1944

1945
1946

1948


1949