Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gilze- Rijen - afbeelding 34 station Gilze- Rijen

stationsgebouw II (1950)
opvallend voorportaal dat van twee kanten met een trapje te bereiken is. Gevel daarvan bijna geheel van glas. Asymmetrisch gebouw

Afbeelding toegevoegd op 17 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4,5 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 161586
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jan Reijnders16 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vervolg van foto 31b: rechts van het stationsgebouw een bijgebouw met toiletten. Daarnaast een gebouw dat diende voor de opslag van stukgoed. Aan de perronzijde werd er uit de goederentreinen opgeslagen en aan de straatzijde was een laadperron voor de af te halen goederen. Nog verder in oostelijke richting nog meer goederenopslag. Het spoor 1 werd uitsluitend gebruikt voor het rangeren en het overslaan van goederen of om treinen in de wacht te zetten. van hieruit werden ook treinen bediend die in oostelijke richting richting vliegbasis Gilze-Rijen reden en in westelijke richting naar de geniebasis aan de Vijfeikenweg reden. Links van het station (aan de andere kant van de overweg) was de opslag van steenkool. Rechts van het station kon ook stortgoed gelost worden.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950
1953

1956

1957

1959