Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gilze- Rijen - afbeelding 32 station Gilze- Rijen

stationsgebouw II (1950)
opvallend voorportaal dat van twee kanten met een trapje te bereiken is. Gevel daarvan bijna geheel van glas. Asymmetrisch gebouw

Afbeelding toegevoegd op 17 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 8 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 154615
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jan Reijnders2 mrt 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking
u ziet hier het station Gilze-Rijen aan de zuidkant. Rechts zijn de wachtkamers te zien: op de hoek de 2e klasse. Deze was zeer sober ingericht met banken langs de kanten en een tafel in het midden met wat stoelen. Ook was er een kachel. Linker wachtkamer was de 1e klas wachtkamer. Deze was wat mooier ingericht met een grote tafel enmet leer beklede stoelen. Ook was er een kachel aanwezig. Dan ziet met de deur naar het stationsgedeelte waar het blokstelsel en het plaatskaartenkantoor zich bevond. Rechts en links van de toegangsdeur kan men 2 zwarte kasten aan de muur ontwaren: dat waren de uurwerken die aangaven met elk een verschillend geluid, of de trein uit Breda of Tilburg in aantocht was en men zich dus via het rolhek naar het perron moest begeven.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950
1953

1956

1957

1959