Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Gilze- Rijen - afbeelding 31 station Gilze- Rijen

stationsgebouw II (1953)
opvallend voorportaal dat van twee kanten met een trapje te bereiken is. Gevel daarvan bijna geheel van glas. Asymmetrisch gebouw


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Regionaal Archief Tilburg
Meer afbeeldingen van Regionaal Archief Tilburg

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jan Reijnders16 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op de foto zie je links een afdakje: daaronder stond het bedieningstoestel van de overweg. Eerst natuurlijk handmatig, later een kast met een electrische bediening van 4 knoppen: voor elke slagboom een. Daarnaast een deur naar de goederenopslag, dan vooruitstekend het plaatskaartenkantoor met aan de kant van de perrons het gedeelte waar de stationschef zijn zetel had aan een bureau waar ook een telefoon stond waarmee treinen(nummers) doorgegeven werden. In dezelfde ruimte stond een grote groene bedieningskast voor seinen en wissels. Dan rechts van het vooruitstekend gedeelte zijn de ramen en deuren zichtbaar van de eerste klas wachtkamer met daarin eikenhouten met leer beklede stoelen en tafels met een kachel. Dan rechts daarvan de grote tweedeklas wachtkamer met aan de kanten een grote lange zitbank en ook wat tafels en stoelen. verder natuurlijk nog een kachel. Dan het bijgebouw rechts: hierin de toiletten en verdere opslag van goederen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950
1953

1956

1957

1959