Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Enschede Noord - afbeelding 9 station Enschede Noord

stationsgebouw (1988)
type: GOLS- groot
Rechthoekig hoog gebouw, met een puntgevel aan de straat- en perronzijde. Op de begane grond een plaatskaartenbureau, goederenbergplaats, vestibule met loket en wachtkamer. Op de bovenverdieping was een woning voor de stationschef. In sommige grotere plaatsen was de goederenbergplaats vervangen door een wachtkamer 2e klasse en een aangebouwde goederenloods. De stations zijn gedekt met pannen in twee kleuren, rood en blauw, gelegd in een patroon.met kleine goederenloods


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6 gegeven.
Bron: Peter Collet
Meer afbeeldingen van Peter Collet

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

henk8 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
De op de foto zichtbare 2 kopsporen liepen langs de Van Gend en Loosloods en lagen naast het doorgaande spoor naar Oldenzaal. Als je de luchtfoto van 1985 bekijkt, dan zie je dat beide kopsporen er niet meer liggen. Op mijn foto's, die ik nam op 18 juni 1974 is te zien dat naast het doorgaande spoor naar Oldenzaal grote betonblokken als afscheiding liggen en waar eens die kopsporen lagen bestraat is en in gebruik is als opstelterrein voor de vrachtwagens van Van Gend en Loos.
Antwoord webmaster:
Peter is nochtans behoorlijk zeker van zijn zaak. Een vreemd geval. Kan het niet zo zijn dat het twee andere sporen zijn, dat de loods die tussen deze en de door jou gedachte sporen hier al is afgebroken? Henk, misschien leuk om je foto's hier ook te plaatsen? Staat het stationsgebouw er ook op?
Peter Collet7 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wichor, Voor alle zekerheid heb ik de gegevens van deze foto even opgezocht en de negeatieffilm er bij gehaald maar de foto is toch echt genomen op 17 april 1988. De datum die je vermeld is dus correct.
Antwoord webmaster:
mooi zo, ik vond het al vreemd en dacht niet dat jij het fout zou hebben. de ander heeft zich dan toch vergist. dank voor je update.
Henk27 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze foto is niet van 1988 maar van voor 1974. In juni 1974 heb ik het emplacement gefotografeerd en toen waren de links op de foto zichtbare sporen al opgebroken.
Antwoord webmaster:
vreemd, ik heb deze foto van Peter Collet zelf gekregen. Of heb ik een fout gemaakt met het noteren van het jaartal? Peter, kun jij helpen?

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1980

1982


1985

1988