Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Driebergen- Zeist - afbeelding 31 station Driebergen- Zeist

stationsgebouw I (1960)
laag gebouw met woonruimten en stationsdienst. Voorzien van damessalon

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,5 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

R.ter Beek.4 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Al eerder heb ik geschreven over station Driebergen-Zeist uitgang Zeisterkant.Voor die tijd werkte ik nog op het oude station.Aan het eind van perron 1 en perron 2 lag dwars geplaatst een overgang met rails om goederen of bagage van perron 1 naar perron 2 of omgekeerd te vervoeren via een op die dwarsrails geplaatst wagentje.Er was toen nog geen tunnel,alleen een ijzeren voetbrug.Op oudere foto s is het beter te zien.Volgens een oud verhaal is daar eens een oude adelijke dame overgezet.UIt de restauratie van Baltus werd een stoel geplaatst,dame met bagage er op geplaatst een twee stoere spoormensen duwden het karretje via de dwarsrais naar de overkant.Aan de zijkant is nog het hokje te zien voor de kaartjescontrole,in die tijd werkte daar Nico Minderhout.OP het plaatskaartenkantoor kan ik mij Jan van Rhenen nog herinneren.Stationchef was in die tijd de heer Velvis.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960


19611962
1963


1967