Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Deventer - afbeelding 38 station Deventer

HIJSM stationsgebouw (1913)
Klein houten station

Dit is het tweede station van deventer geweest. Eigenaar was de HYSM. De brug links op de foto was pure noodzaak om snel over te kunnen stappen en verder te reizen met de Staats Spoorwegen. Met SS van Deventer naar Apeldoorn -of Zutphen, en met HYSM naar Zwolle -of Enschede Het station was gelegen net rechts voor het eerste Staats spoor station , (voor het huidige viaduct) gezien vanaf de zutphense zijde. Het HYSM station bestaat uit twee delen, dit komt door een noodzakelijke uitbreiding voor hoofdzakelijk goederen.Het deel aan deze kant (met schoorsteen) is de uitbreiding. Op de foto is ook goed te zien dat de sporen van SS en HYSM gescheiden waren en niet samen bereden werden, aan deze kant van het hek is SS terrein en aan de andere kant HYSM terrein. Het huidige station ligt ongeveer op de plaats van het SS station.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 7 gegeven.
Deze afbeelding in hogere resolutie downloaden (1324 x 859).

Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 165173
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1910
1913

1916

1918