Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Delden - afbeelding 29 station Delden

stationsgebouw (1986)
type: SS 4e klasse
Bestemd voor minder grote plaatsen. Rechthoekig en hoog gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de verdieping drie gekoppelde rondboogvensters. Gevels van straat- en perronzijde springen niet terug zoals bij vijfde klasse stations. Gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. De drie vensters die zich op de verdieping in de perrongevel bevinden, zijn niet gekoppeld, doch over het middendeel verdeeld. De vensters en deuren zijn op dezelfd wijze versierd als bij stations van de vijfde klasse.

Afbeelding toegevoegd op 17 nov 2010

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9,3 gegeven.
Bron: De Hofmarken beeldbank
Fotonummer DEF.03.01.011
Meer afbeeldingen van De Hofmarken beeldbank

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

George de Boer21 jul 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze foto is gemaakt op 25 november 1986, toen in Delden officeel afscheid werd genomen van de klassieke beveiliging (Zutphen) Laren=Almen - Delden (Hengelo). De heer aan de handels is de rayonchef, over zijn schouder kijkt dhr. Rupert mee, stationschef van Delden, die ook lange tijden de woonruimte van het station bewoonde. Op het moment van de foto vertrok de laatste trein (8.46 uur) naar Hengelo itgezwaaid"door de klassieke beveiliging. Daarna lag het baanvak stil tot en met 26 november laat in de middag, voor de ombouw.
Antwoord webmaster:
ik heb de datum van e foto veranderd

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

19811986

1988