Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Dedemsvaart - afbeelding 1 station Dedemsvaart

stationsgebouw (1900)
type: SS 4e klasse
Bestemd voor minder grote plaatsen. Rechthoekig en hoog gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de verdieping drie gekoppelde rondboogvensters. Gevels van straat- en perronzijde springen niet terug zoals bij vijfde klasse stations. Gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. De drie vensters die zich op de verdieping in de perrongevel bevinden, zijn niet gekoppeld, doch over het middendeel verdeeld. De vensters en deuren zijn op dezelfd wijze versierd als bij stations van de vijfde klasse.

Ansichtkaart. Links het SS station. Rechts het station van de tram naar Dedemsvaart (Avereest zoals het toen nog heette)

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
7 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4,7 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

E. Buitenweg29 sep 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station is gedurende zijn bestaan Dedemsvaart SS (Staats Spoor) genoemd, als onderscheid met het station van de Dedemsvaartse Stoomtram Maatschappij in Dedemsvaart Dorp.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1900