Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Buunderkamp - afbeelding 2 stopplaats Buunderkamp

1898

Afbeelding toegevoegd op 1 sep 2009

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,8 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jan23 dec 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
[http]www.stationsinfo.nl/Wolfheze.htm geeft de uitleg over de halte Buunderkamp en de militaire parade in 1898 ter ere van de officiele inhuldiging van koningin Wilhelmina. Ook een foto van een bezoek aan Wolfheze in 1891 van prinses Wilhelmina met koningin-regentes Emma
U.G. Anema1 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op 24 augustus 1893 (en niet 1895 zoals jij schrijft) bezocht de toen 12 (bijna 13) jarige Wilhelmina met haar moeder de Wedrennen bij Wolfheze en kwam daarvoor met een speciale trein vanuit Het Loo op de Renbaanhalte aan. Deze foto toont de 12-jarige Koningin Wilhelmina, in lichtkleurig mousselinen kostuum met een witte strohoed met brede rand en witte veren, en de Koningin-Moeder Emma in de fraai versierde koninklijke loge. De man met baard links van hen is ongetwijfeld de voorzitter van de Renvereeniging, S.J. graaf van Limburg Stirum. Aan de vlaggen is te zien dat er veel wind was, die het zwarte stof van de heide hoog deed opwaaien. KM 82: Halte Buunderkamp (toen tijdelijk en later permanent - tot 1937) ligt bij KM 82 waar op 21 september 1898, 2 weken na haar inhuldiging (6 september 1898) Koningin Wilhelmina en haar moeder uitstappen om op de Renkumsche Heide nabij Wolfheze de grote wapenschouwing bij te wonen. KM 84: Halte en later Station Wolfheze. sinds 14 mei 1845 KM 85 en KM 82 is o.a. gebaseerd op het boek: Wilhelmina een Levensgeschiedenis in foto's door Dr Jane de Jongh en Drs M. Kohnstamm 1948 - De Bezige Bij Amsterdam
Antwoord webmaster:
Dank je wel voor de uitleg. Na bestudering van de foto's kan ik concluderen dat je gelijk hebt. Ik heb de foto dan ook verplaatst.
U.G. Anema17 jul 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit is niet de Renbaanhalte doch de (toen) tijdelijke Halte Buunderkamp waar op 21 september 1898, 2 weken na haar inhuldiging (6 september 1898), om op de Renkumsche Heide nabij Wolfheze de grote wapenschouwing bij te wonen. Bij de tijdelijke halte vlakbij De Buunderkamp stapte het hoge gezelschap uit de koninklijke trein.
Antwoord webmaster:
Waaruit leid je dit af? Ik heb deze foto namelijk een tijdje geleden van Buunderkamp naar Renbaan verplaatst. is er iemand van de andere bezoekers van de site die dit kan bevestigen?

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1898