home | zoeken | spoorkaart | spoorlijnen tijdlijn | typen stations | reisplanner | nieuws | agenda | te koop | bronnen | links | literatuur | FAQ | contact | gastenboek | inloggen | overig | © disclaimer

stopplaats Borkel en Schaft - omschrijving op stationsweb

stopplaats Borkel en Schaft

Telegrafische verkorting: Bsch
lijnkmjaar
Hasselt- Eindhoven43,8171866 - 1945
Geopend op1 jan 1921
Gesloten op15 okt 1939

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-brabant

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 10 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Borkel en Schaft

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (8)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Wendy7 feb 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geachte heer Michiels, Heeft u nog een foto van het station borkel en schaft kunnen achterhalen? Wij zijn zeer genteresseerd,
Pieter Michiels7 nov 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ook niet onder Valkenswaard? Dan zal ik komend weekend even elders kijken, want ik moet ergens wel een afbeelding hebben.
Antwoord webmaster:
inderdaad, helemaal juist, maar niet publicabel voor deze site, want die foto kan overal genomen zijn, er staat alleen een trein en mesnen op.
Pieter Michiels5 nov 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
In het boek van Marinus Vermooten, oude en nieuwe NS-stations staat volgens mij een afbeelding, die kunt u bij mij opvragen.
Antwoord webmaster:
oh dat zou erg mooi zijn. hebt u die foto in bezit? maar ik heb het net nagekeken in dat boek (staat hier op de plank) maar ik zie daar geen borkel en schaft.
Sjoerd Eeftens18 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Borkel en Schaft was een stopplaats die volgens dienstorder 1302 van NS is geopend op 1 juni 1923. Het kan echter wel zijn dat er al eerder treinen stopten, bij wijze van proef. Misschien kan Vincent de dienstregelingen er nog eens op naslaan. Aan gegevens die elders op internet staan, moeten we helaas altijd twijfelen. Borkel en Schaft had geen stationsgebouw en het is dus ook niet gebouwd in 1921. De halte was gevestigd bij overweg km 43.835 van de lijn Hasselt - Eindhoven. Er was voor Borkel en Schaft bij de bestaande wachterswoning 28, die gebouwd is voor de opening van de lijn, ten zuidwesten van de overweg een kort perron van ongeveer 50 m gemaakt. De losplaats lag aan de zuidoostzijde van de overweg, met een eenvoudig kopspoor. Dit lag op de plek waar ooit het tweede spoor van de lijn was gedacht, maar dat is er nooit gekomen. Van de gehele spoorweg bestaat op Nederlands grondgebied nog minstens een wachterswoning van hetzelfde type als dat van Borkel en Schaft, namelijk die te Gestel in Eindhoven: woning 38, km 58.2, waar een tramkruising was. Bij woning 37, iets zuidelijker bij km 57.7, was de stopplaats Gestel, waarvan twee plaatjes op deze site staan. Deze zal sterk gelijken op de voormalige woning 28 bij Borkel en Schaft. De nog bestaande woning 38 is dus niet die van de stopplaats.
Wendy17 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station Schaft is in 1921 gebouwd. Van 1921 tot 1938 heeft er ook personenvervoer plaatsgevonden. Daarna alleen nog maar goederenvervoer. De schuur, die van de stenen van het station is gebouwd, staat er nog. Wij, als eigenaar van de schuur, zijn nu op zoek naar een foto van het stationsgebouw.
Antwoord webmaster:
ik heb ook geen foto's anders stonden ze hier wel op de site. heb je misschien een foto van de schuur? als die leuk genoeg is kan ik die nog online zetten. de stenen zijn er tenminste nog...
Niels 11 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Borkel was volgens mij niet meer dan een goederen laadperron, voornamelijk gebruikt voor aan en afvoer van producten naar de Achelse kluis. Er werden o.a druiven aangevoerd waar in het klooster miswijn van werd gemaakt. Na de sloop van het station is er van de stenen even verderop een grote schuur achter een woning gebouwd.
Antwoord webmaster:
toch stond het als personenhalte in de dienstregeling, dus is het hier ook opgenomen. staat dat gebouw er nog?
Heimen Stoffels6 aug 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
De enige foto die ervan is deze: http://cheminsdurail.ligne54.be/l18borkelenschaft.jpg Maar dat laat alleen zien waar het station ooit lag. Misschien wel leuk om op de site op te nemen. (bron: http://cheminsdurail.ligne54.be/18HouthalenEindhoven.html )
Antwoord webmaster:
Als je op iemand reactie reageert, gebruik dan even de link daaronder 'reageer op deze vraag of reactie' dan krijgt de vraahsteller meteen bericht.

ik zal kijken of ik die foto over mag nemen.

paul cuyvers28 jun 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Graag een foto van het station in Borkel en Schaft
Antwoord webmaster:
ja dat willen we allemaal wel, maar die zijn er heel waarschijnlijk niet. als ik ze zou kennen dan zouden ze online staan.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1929 (4)

Stations in de omgeving

Valkenswaard (5,9 km)
Budel (9,4 km)
Aalst- Waalre (10,5 km)
Sterksel (11,3 km)
Maarheeze (11,4 km)
Maarheeze (oud) (11,6 km)
Heeze (oud) (12 km)
Heeze (12,5 km)
Gestel (13,8 km)
Geldrop (15,1 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/borkelenschaft