Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Hulst - foto's en omschrijving op stationsweb

station Hulst

Telegrafische verkorting: Hul
lijnkmjaar
Mechelen- Terneuzen481871 - 1951
Geopend op27 aug 1871
Gesloten op18 mei 1952

treinstation buiten gebruik
Provincie: zeeland

stationsgebouw (1871-1960)hoog middendeel, twee lage vleugels, allen met puntgevel
stationsgebouw II (1960)station vervangen door een dienstgebouw dat inmiddels ook is gesloopt. Enkel de voormalige goederenloods is nog als restaurant aanwezig.

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
16 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6,8 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Hulst

10 afbeeldingen

9 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 21 apr 2011 zijn omrand.

1870 (1)
1900 (1)
1910 (1)
1930 (1)
1940 (4)
2000 (1)

Station Hulst werd voor reizigers gesloten in 1952, het had toen alleen nog een relatie met Sint Niklaas (de dienst op terneuzen werd in 1951 beeindigd)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (18)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Neutelings Theo10 nov 2020
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn naam is Theo Neutelings, kleinzoon van de initiatiefnemer van de oranjetrein. Ik heb een groot deel van mijn grootvaders archief in beheer. Ik bezit foto's van de oranjetrein, maar ik denk niet dat er tussen zitten van Hulst. Een deel van het dossier over de oranjetrein heb ik met het Liga archief aan het West Brabants archief doorgegeven. Als u uw vraag specifieker maakt kan ik misschien helpen.
M.Somers31 dec 2018
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Juni 1932 bezocht een 18 wagon lange tentoonstellingstrein, de Oranjetrein, de stations van Hulst en Terneuzen. Deze trein was een initiatief van de directeur van Liga fabrieken Neutelings. Mijn vraag heeft er iemand afbeeldingen van het bezoek van deze trein aan Hulst of Terneuzen. Dit in verband met een historisch onderzoek naar een van de deelnemers aan de trein. Alvast hartelijk dank
Heimrn Stoffels29 apr 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Lol, naar Hulst zal niet gaan per trein, kijk eens goed naar de sluitingsdatum...
Roelof Nijdeken13 sep 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Ik wil met de trein reizen van Zutphen naar Hulst ik moet eigenlijk naar de plaats steen. Kunt U mij dan vertellen hoe ik moet reizen Vr gr Roelof
Joop Verstraeten3 jan 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
ik verzamel alles met betrekking tot MT en daarom de vraag of dit nog een lopende zaak is en zoniet is de verzamelde info ergens terug te vinden ?
Fonny Vermandel13 jul 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Geen opmerking maar een vraag: Had het trammetje dat het centrum van Hulst aandeed, via de Gentsestraat letterlijk en figuurlijk opstomend , door de bocht aan de markt , naar de Steenstraat, want daar ging het spoorlijntje een beetje omhoog, ook een relatie met de lijn Mechelen - Terneuzen? Of was dit toch een apparte lijn , zoja, vanwaar en waarheen ?
E.C.L Saman10 dec 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Is er iemend die nog een voorbeeld heeft van een trei kaartje van deze spoorlijn "Mechelen - Terneuzen" ?
Wim Waleboer12 okt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Inmiddels is de gemeente Sint Gilles Waas bezig met onderzoek betreffende de lijn Mechelen-Terneuzen en houden regelmatig in het oude stationsgebouw nu Cafe De Oude Statie inloop middagen om zoveel mogelijk oude verhalen en eventuele ouderen die hier nog iets over kunnen vertellen uit te nodigen eens deel te nemen aan een van die seminaires,een ieder is daar overigens welkom die ook maar iets van intresse in en om spoorwegen in het algemeen hebben en ook modelbouwers zijn van harte welkom
Marc Clarysse4 mrt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Daar heb je een punt, maar toch blijft het jammer dat deze grensoverschrijdende spoorlijn verdwenen is. Voor liefhebbers van de spoorlijn Mechelen- Terneuzen is er gelukkig ook een beetje goed nieuws want het oude Stationsplein van De Klinge wordt dit jaar heraangelegd en caf "De oude statie" krijgt een nieuwe bestemming als bezoekerscentrum waarin ook aandacht zal zijn voor het spoorwegverleden.
Marc Clarysse3 mrt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Moest deze lijn nog bestaan dan waren er nu niet elk weekend files op de weg van Sint- Niklaas naar Hulst. Ze hadden er ook een tramlijn van kunnen maken, dat is toch een rage de laatste jaren in Vlaanderen. Dezelfde tramlijnen die ze 50 jaar geleden hebben opgebroken omdat bussen toen "moderner" waren. Nu staan deze bussen net als alle andere auto's in de file.
Antwoord webmaster:
maar dat is dan alleen in het weekend, ikkan me niet voorstellen dat daar zoveel forensen reizen dat ze daar een hele tram per uur voor kunnen laten rijden.
johanneelen28 feb 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
jammer dat deze spoorlijn is verdwenen.
Antwoord webmaster:
ja, maar veel verkeer zou het nu niet hebben gehad denk ik
Peter Govaert2 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ten tijde van de eerste reconstructie van het Stationsplein zijn ter hoogte van restaurant Napoleon restanten van de spoorlijn tevoorschijn gekomen. Wellicht dat van dit feit er foto's bestaan c.q. zijn genomen. Er zullen vast wel mensen te vinden zijn in Hulst e.o. die in het bezit zijn van deze foto's. Ook kan ik je melden dat het voormalige etablissement "In het Spoorzicht" (zichtbaar op de oude foto's van het complex te Hulst) inmiddels gesloopt is. Maar wellicht ben je al op de hoogte van het voorgaande!
Antwoord webmaster:
nee daar wist ik niets van. ik ben niet zo bekend met hulst, er zijn zoveel oude stations in nederland, dit soort zaken kan ik niet allemaal bijhouden. misschien zijn er inderdaad bezoekers die er nog foto's van hebben, en reageert er iemand.
Victor25 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Recente foto's van het gedeelte De Klinge-Terneuzen aansluiting via Hulst is te vinden op deze pagina.
Antwoord webmaster:
ik had het gezien. staan geen foto´s van stations meer bij geloof ik.
Peter Govaert23 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Aangaande het tracé van de spoorlijn Terneuzen-Mechelen kan ik zeggen dat in de omgeving van Hulst er nog duidelijke sporen aanwezig van van het bestaan ooit van deze lijn. Het is namelijk zo dat vanaf de Molenstraat (richting Clinge v.v.) er op / langs het voormalige traject gefietst kan worden. Het is namelijk een toeristische route geworden. Dit kan dan tot in Sint Niklaas. Ook hier zijn echter op het hele traject (dus tot in Sint Niklaas) een aantal jaren geleden de bielzen en rails verwijderd.
Gertjan Stamer6 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
In 2004 en 2005 in de omgeving vakantie gevierd;najaar 2004 start herinrichting plein en herinrichting vd goederenloods-wordt Brasserie met terras.In 2005 parking en Brasserie genaamd De Halve Maan(men schenkt hier Java Bier)geopend in het voorjaar 2005. Daarna niet meer geweest.
Rick15 apr 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/4816271/Stichting-wil-sneltramlijn-naar-Hulst.ece De stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst wil de mogelijkheid voor een (snel)tramverbinding tussen Hulst en Sint Niklaas of Antwerpen laten onderzoeken. De stichting ziet dat als een van de mogelijkheden om Hulst weer tot economische bloei te brengen. "Zo'n sneltram zal ongekende economische mogelijkheden op het gebied van werken, wonen en toeristme creëren voor de gemeente Hulst", aldus secretaris Jaap van Zijderveld van de stichting.
Antwoord webmaster:
ok dank je, ik heb het bericht bij het nieuwsarchief op de site opgenomen.
Rick14 apr 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vandaag is bekend geworden dat er een voorstel ligt om Hulst weer aan te sluiten op het (personeels vervoer) treinen net. Dit plan komt van de Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst.
Antwoord webmaster:
okee, en hoe geloofwaardig is dat dan wel? waar moeten die personen dan vandaan komen en naar toegaan? was dat vandaag bekend geworen of op 1 april?
Peter Collet19 nov 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het tweede stationsgebouw uit 1960 was eigenlijk enkel een dienstgebouw dat inmiddels ook is gesloopt. Enkel de voormalige goederenloods is nog als restaurant aanwezig.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1891 (5)
Vertrekstaat 1911 (5)
Vertrekstaat 1929 (4)
Personeel op dit station

Nieuws

Stichting wil sneltramlijn naar Hulst (14 apr 2009)
Op zoek naar de vergeten spoorlijn Mechelen- Terneuzen (5 jun 2004)
Honderd jaar geleden reed eerste tram in Hulst (10 dec 2002)

Literatuur

De Nederlandse Stations in oude ansichten. Deel I H.G. Hesselink (pag. 81)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 50)

Stations in de omgeving

Kijkuit (5,8 km)
Axel (10,6 km)
Sluiskil (14,4 km)
Sluiskil brug (15,3 km)
Terneuzen (16 km)
Philippine (17,1 km)
Krabbendijke (17,7 km)
Rilland- Bath (17,8 km)
Oostdijk (19,1 km)
Sas van Gent (19,3 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/hulst