Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Noord Scharwoude

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Noord Scharwoude die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Han Lefering (23 okt 2008)
De stationsnaam was Noordscharwoude Dorp. Er was ook een Noord Scharwoude station. Dit lag halverwege het baanvak Heerhugowaard-Schagen. Het station is tot eind zestiger jaren geopend geweest voor het vervoer van wagenladingen. Bij station Warmenhuizen wordt de naam genoemd van Willem Ellenbroek. Zijn broer Gerrit had als standplaats Noord Scharwoude Dorp. Ik weet niet zeker of het kantoor in de zestiger jaren gevestigd was in het station of in de wachtpost.
reactie webmaster: nee, hier betreft het station noord scharwoude aan de spoorlijn heerhugowaard schagen. NS dorp had toch alleen goederenvervoer meen ik? mijn site gaat alleen over personenvervoer, vandaar dat ik dorp niet vermeld, en dat ik zeg dat het station in 1947 is gesloten. toen stopte er de laatste reizigerstrein.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina