Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Winschoten

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Winschoten die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (9 jul 2009)
Winschoten had hier vlakbij het Noordelijk Busmuseum, waar ik jaren geleden ooit ben geweest. Nu zit het of gaat het verhuizen naar Zuidbroek of Delfzijl, maar precies weet ik het niet meer. Misschien weet iemand anders het wel beter! Het stationsgebouw is van een groter type Waterstaat en staat gelukkig hier nog overeind. Dit is net zo'n soort gebouw als in Meppel waar ook het gebouw gehandhaafd is. Ooit was dit jaren het laatste/eerste echte station voor/na de Duitse grens, toen Nieuweschans nog een halte aan de vrije baan was. Maar laatst genoemde plaats kent weer wissels en een extra perron erbij dus dan mag je het weer een echt station noemen.
reactie webmaster: ik denk dat het museum naar zuidbroek gaat, en in het NNTTM wordt opgenomen. Het stationsgebouw van Winschoten is wel van het type Waterstaat maar niet gelijk aan Meppel. Winschoten is derde klasse, net als Harlingen en Leeuwarden, Meppel is tweede klasse. Als je iets vermeldt (dat al op de site staat) doe het dan wel goed, Het onderscheid tussen haltes en stations is al jaren geleden door de NS losgelaten. Haltes aan de vrije baan heten ook gewoon station.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina