Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Rotterdam Wilgenplas

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Rotterdam Wilgenplas die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (17 jun 2009)
Dit voormalige NS-Station verdwijnt definitief eind 2009, wanneer het nieuwe Randstadrailstation Meijersplein wordt geopend. Ook komt rond dezelfde periode de nieuwe tunnel klaar tussen station Melanchtonweg en Rotterdam Centraal. Vanaf dat moment is het traject over het betonnen viaduct van/naar Rotterdam Hofplein na 101 jaar echt geschiedenis. De ooit als eerste elektrische aangelegde spoorlijn van Nederland ( sinds 1908) vervult nu een rol als metrosnellijn. In 2010 wordt de dienst verlengd van Rotterdam Centraal naar Rotterdam Slinge.
reactie webmaster: nou ja verlengd, het betekent meer dat er een aansluiting wordt gemaakt met de al bestaande metrolijn centraal station- slinge. wat is het verschil tussen een metrolijn en een metrosnellijn zoals jij hem noemt. volgens mij bestaat dat laatste niet?

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina