Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Heemskerk

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Heemskerk die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Leo (1 dec 2010)
Ik heb ooit een interessant stukje tekst over de "zieligheid" van station heemskerk gegoogled, maar ik weet niet meer waar het staat. Uit die tekst bleek dat de Euratomsingel (de brede weg die nu abrupt bij het station stopt) ooit aan had moeten sluiten op de Spoorsingel, een stukje naar het zuidwesten in Beverwijk. Dan had het station aan een veel beter bereikbare ringweg gelegen - waarschijnlijk zelfs met een busaansluiting - en had het niet de schijnbaar nutteloze uitstraling van nu gekregen. Op google maps/earth is nog wel een beetje te zien dat men vroeger van plan was om de Euratomsingel door te trekken. Echter, door hevig verzet van de naburige bewoners, is er van dit plan niets terechtgekomen.
reactie webmaster: ik heb het ook niet kunnen vinden. je kunt het inderdaad op de kaart goed zien, er ligt nog duidelijk een braak liggend stuk land op de plek waar de beoogde weg zou komen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina