Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Aalsmeer Oost

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Aalsmeer Oost die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Maaike Tenhagen (7 feb 2010)
Hallo, dit is geen opmerking maar informatie over dit station. Langs dit stationnetje liepen vanaf 1915 de personen- en goederentreinen van H.E.S.M (Holandsche Electrische Spoorweg Maatschappij) van Aalsmeer naar Amsterdam-Willemspark. Het station werd veel gebruikt door bloemenkooplui, die met hun manden met bloemen van veiling 'Bloemenlust'kwamen. Na 1950 reden op dit traject nog slechts kolentreinen ten behoeve van de Aalsmeerse kwekerijen. Het baanvak Aalsmeer-Oost/Amstelveen werd in 1951 opengebroken. Met de komst van het aardgas stopte ook het steenkolenvervoer. In 1972 reed de laatste trein naar dit station en in 1975 werden de rails opengebroken. Ik heb ook nog een foto, vandaag gemaakt maar weet niet waar ik het moet plaatsen. Kunt u me informatie geven waar ik dat moet doen?
reactie webmaster: aha, ik zie nu pas dat je de tekst hier ook al had geplaatst. Bij deze dus ook goedgekeurd. Een mailtje kun je naar dit adres sturen (maar dat had je intussen ook al gevonden merkte ik).

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina