Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Harlingen haven

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Harlingen haven die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Loek van der Heide (21 jul 2010)
Nog even een aanvullende opmerking naar 'Roel' ('....De voormalige goederensporen ten oosten (...) nog niet verwijderd...) Dit is inmiddels wel geheel gebeurd. Het enige wat gehandhaafd is, dat is enkelspoor. Dit geeft nu problemen met het 'halteren' op de havenhalte. Door plaatsing van een systeemscheiding 'S'-bor en harde 'stop' vd treinen, leidt dit op halte Harlingen-Haven tot 100 meter extra ver lopen. De v/m goederensporen met het laadstation VAM zijn gesloopt, deels en voornamelijk voor de nodige grondsanering ivm met vervuiling (steenkool- en creosoot- resten. Ook zijn de loco- draaischijven vlak bij de Aldi overweg, en bij hoofdstation Harlingen verwijderd. Dit bedoel ik met het vernietigen van 100- 150 jaren van spoorweghistorie. Van industrieel- beschermde monumenten trekken gemeente Harlingen en NS- Prorail zich blijkbaar niets aan op grond van opgeschroefde kostenberekeningen..... In 2013 hoop ik een boek uit te geven aangaande 150 jaar van spoorweg- en havenhistorie, Harlingen en Staatslijn B. Harlingen- Duitsland via Nieuweschans - grens. Ook aan deze staatslijn zijn de meeste stations door NS 'Vastgoedbeheer' BemeoG(?) begin jaren 1970 in allerijl gesloopt net voor plaatsing op de monumentenlijst....... Momenteel ben ik bezig aan een stukje geschiedschrijving 150 jaar haven-en spoorweggeschiedenis "Harlingen als schakel in de verbinding tussen Engeland en Euraziƫ
reactie webmaster: Heb je dit overigens ook naar Roel gemaild? Zijn mailadres staat wel als link op zijn naam (als het goed is)

Schandalig dat slopen. Er zijn in de jaren '70 zoveel mooie gebouwen verdwenen. Maar of ze inderdaad op de nominatie stonden om op een monumentenlijst te komen is nog maar de vraag. Ook nu staan lang niet alle nog bestaande oude stationsgebouwen daarop. En ook opname daarop is geen garantie voor behoud gebleven. Appingedam is ondanks de monumentenstatus na de brand toch makkelijk afgebroken.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina