Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Harlingen haven

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Harlingen haven die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Roel (26 sep 2008)
Dit komt van deze site (arthurkamminga.nl) Laatste zomer buitendijks station Harlingen Haven De zomer van 2008 zal de laatste zomer zijn waarin het station van Harlingen Haven in zijn huidige vorm in gebruik is. Maart 2009 wordt het treinverkeer naar het enige buitendijkse station in Nederland gestaakt. Het spoor en het station zullen worden verwijderd voor de bouw van een nieuwe waterkering aan de andere zijde van het huidige spoor. In het voorjaar van 2010 wordt het spoor teruggelegd en zal het nieuwe station Harlingen Haven worden geopend. Vanaf mei 2010 zullen de treinen van Arriva in het nieuwe, binnendijkse station stoppen. Het huidige beeld van de reizigerstrein op de kade zal vanaf maart 2009 definitief verleden tijd zijn. Inmiddels is weer een gedeelte van het voormalige goederenemplacement opgebroken. Bijna alle buitendijkse sporen zijn verwijderd, op de kadesporen langs de Willemshaven na. De voormalige goederensporen ten oosten van de dijkcoupure liggen er nog wel net zo bij als in het fotoverslag uit september 2004. Voor zover bekend zijn er op dit moment nog geen plannen om deze sporen op korte termijn te verwijderen.
reactie webmaster: aha, ok dat had ik nog niet gelezen. dank voor de toevoeging.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina